Μέτρα για την κακοκαιρία: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Κηφισό - Παραλιακή - Κλειστό το Δημόσιο

14/10/2021, 20:33
Μέτρα για την κακοκαιρία: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Κηφισό - Παραλιακή - Κλειστό το Δημόσιο

Έκτακτα μέτρα προστασίας από την κακοκαιρία Μπάλλος αποφάσισε η κυβέρνηση, έπειτα από τη σύσκεψη που ζήτησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από την Πολιτική Προστασία.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης,ανακοίνωσε τα εξής έξι μέτρα, τα οποία χαρακτήρισε ως προληπτικά, τα οποία θα μπουν σε ισχύ από τα ξημερώματα της Παρασκευής (15/10).

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στον Κηφισό και την παραλιακή από τα ξημερώματα της Παρασκευής (15/10) στη 01:00 έως τις 08:00 το πρωί.

Παράλληλα, κλειστές θα είναι οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, εκτός από εκείνες που η εργασία τους έχει σχέση με την κακοκαιρία, ενώ υπάρχει σύσταση για τηλεργασία.

Κλειστά τα σχολεία σε Κέρκυρα, Σάμο, Ικαρία, καθώς και σε Αττική, Εύβοια και Χαλκιδική.

  • Κλειστοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και οι δομές ΑΜΕΑ σε Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Σάμο, Ικαρία.
  • Αξιοποιούνται όλα τα αναγκαία μέσα από ιδιωτικές εταιρείες, έτσι ώστε ο ιδιωτικός τομέας να συνδράμει στην αντιμετώπιση των φαινομένων.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, ο υφυπουργόςΚλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, o αρχηγος της ΕΛ.ΑΣ, Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.