Υποχρεωτικά tests για είσοδο ανεμβολίαστων σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, εμπορικά καταστήματα

02/11/2021, 21:12
Υποχρεωτικά tests για είσοδο ανεμβολίαστων σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, εμπορικά καταστήματα

Νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορωνοϊού ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, στον απόηχο του δεύτερου συνεχόμενου αρνητικού ρεκόρ 6.700 νέων κρουσμάτων και της μεγάλης πίεσης που δέχεται το σύστημα υγείας.

Στο επίκεντρο των νέων μέτρων μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι, των οποίων η ζωή δυσκολεύει από το Σάββατο ακόμα περισσότερο, μιας και θα χρειάζονται αρνητικό rapid ή μοριακό τεστ για να εισέλθουν… σχεδόν παντού.

Πλεύρης: Αμείλικτα τα στοιχεία για τους ανεμβολίαστους

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, κατά την ανακοίνωση των μέτρων, «βρισκόμαστε σε μία αυξητική τάση της πανδημίας. Η κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα μέτρα έχοντας διπλασιάσει τις κλίνες ΜΕΘ και με προσλήψεις προσωπικού. Παράλληλα έχουμε έρθει σε πλήρη συνεννόηση με ιδιωτικές κλινικές σε Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία, όπου έχουν παραχωρηθεί κλίνες.

Σύμφωνα με τον Θάνο Πλεύρη, «το μέτρο της αναστολής για τους ανεμβολίαστους γιατρούς θα παραμείνει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου και η σύμβαση των ανεμβολίαστων επικουρικών γιατρών δεν θα ανανεωθεί».

«Τα στοιχεία είναι αμείλικτα για τους ανεμβολίαστους, αλλά είναι σημαντικό να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου και οι εμβολιασμένοι πολίτες» είπε και ανακοίνωσε πως ανοίγουν την Παρασκευή τα ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου για τους άνω των 18 ετών, που έχουν συμπληρώσει το εξάμηνο από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους

«Η καμπάνια εμβολιασμού θα επεκταθεί με ενημερωτικά sms προς τους πολίτες, καθώς και με διαφημιστικά σποτ στα μέσα ενημέρωσης» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

Νέα μέτρα

Όπως τόνισε ο κ. Πλεύρης, «οι περιορισμοί θα αφορούν τους συμπολίτες μας που επιλέγουν να μην εμβολιαστούν διότι κινδυνεύουν πολύ περισσότερο» και εξήγησε:

-Από το Σάββατο θα υπάρξουν επιπλέον μέτρα προσαρμογής για την προστασία της κοινωνίας. Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα είναι υποχρεωμένοι με δύο rapid test την εβδομάδα. Σε όλους τους χώρους διασκέδασης, σε εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια, τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες θα εισέρχονται επίσης με rapid test.

-Αναβαθμίζονται οι ποινές για τα μαγαζιά που δεν τηρούν τα μέτρα. Τα πρόστιμα θα ξεκινούν από τις 5.000 ευρώ

-Θα υπάρξει ποινή στις ομάδες αν δεν τηρείται η χρήση μάσκας και οι άλλοι περιορισμοί που ισχύουν για τα γήπεδα