Deree: Εκλεισε 1 χρόνο το πρόγραμμα «Latsis Foundation Study Abroad Scholarships»

01/12/2021, 13:00
Deree: Εκλεισε 1 χρόνο το πρόγραμμα «Latsis Foundation Study Abroad Scholarships»

Εκδήλωση αφιερωμένη στον εορτασμό της πρώτης χρονιάς λειτουργίας του προγράμματος «Latsis Foundation Study Abroad Scholarships» πραγματοποιήθηκε στο campus του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

Το πρόγραμμα, το οποίο αποτελεί προϊόν της συνεργασίας των DereeThe American College of Greece και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, προσφέρει τη δυνατότητα σε φοιτητές και φοιτήτριες του Deree να διεκδικήσουν υποτροφίες που θα τους παρέχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα εξάμηνο ή καλοκαιρινό πρόγραμμα σε αναγνωρισμένα πανεπιστήμια της Ευρώπης και παγκοσμίως.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν τόσο φοιτητές που είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα κατά τη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού – παρακολουθώντας προγράμματα σε παγκοσμίου φήμης πανεπιστήμια, όπως το Πανεπιστήμιο του Harvard, το London School of Economics and Political Science, το Bocconi University και πολλά άλλα–, φοιτητές που πρόκειται να ταξιδέψουν στο εαρινό εξάμηνο, αλλά και φοιτητές που επιθυμούν να κάνουν αίτηση για το καλοκαίρι του 2022.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, Dr. David G. Horner δήλωσε: «Μετά από μήνες που μείναμε όλοι μακριά, με χαρά σάς καλωσορίζω από κοντά – έστω και πίσω από τις μάσκες μας. Είμαστε περήφανοι για τους φοιτητές μας! Σας συγχαίρω όλους θερμά για την επιμονή σας να αναζητάτε πάντα ευκαιρίες που θα σας κάνουν καλύτερους. Είμαστε ευγνώμονες στο Ίδρυμα Λάτση που στηρίζει τους νέους ώστε να γίνουν πολίτες του κόσμου».

Η Εύα Λιανού, Γενική Διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, σημείωσε: «Προγράμματα όπως το «Latsis Foundation Study Abroad Scholarships» αναδεικνύουν τη σημασία της συνεχούς επένδυσης στην εξέλιξη και ενδυνάμωση της νεολαίας μας, στοχεύοντας στην άρση των οικονομικών φραγμών στην ποιοτική εκπαίδευση, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την οικοδόμηση υγιών, ευημερουσών κοινωνιών. Οι υποτροφίες που προσφέρονται μέσω του Deree δεν αφορούν μόνο στην παροχή ευκαιριών σε φοιτητές που δεν θα μπορούσαν να επισκεφθούν μακρινά ακαδημαϊκά ιδρύματα και να παρακολουθήσουν εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα, παρέχουν εξίσου σε αυτά τα ιδρύματα υποδοχής το προνόμιο να καλωσορίζουν και να συνεργάζονται με λαμπρά νέα μυαλά, των οποίων η πρόσβαση σε τέτοιους χώρους θα είχε παρεμποδιστεί όχι λόγω έλλειψης προσόντων, αλλά λόγω οικονομικών συνθηκών».

Η φοιτήτρια Σμαράγδα Πασιούρα, που πρόκειται να παρακολουθήσει πρόγραμμα στο Northern Arizona University την άνοιξη του 2022, πρόσθεσε: «Προέρχομαι από μια οικογένεια τριών παιδιών και παρόλο που οι γονείς μου πάντα με στήριζαν, δεν ήμουν σίγουρη ότι υπήρχαν αρκετές δυνατότητες που θα μου επιτρέψουν να περάσω ένα εξάμηνο στις ΗΠΑ, καθώς το κόστος είναι αρκετά υψηλό. Όταν το Γραφείο Σπουδών στο Εξωτερικό (Study Abroad Office) με ενημέρωσε για μία ενημερωτική συνεδρία σχετικά με τις ευκαιρίες υποτροφιών του ACG και του Ιδρύματος Λάτση, αμέσως σκέφτηκα ότι ήθελα να υποβάλω αίτηση και να βρω κάθε δυνατό τρόπο για να πραγματοποιήσω το όνειρό μου. Δεν μπορώ ακόμα να πιστέψω ότι τα έξοδά μου καλύπτονται για περίπου το 80% του συνολικού κόστους του προγράμματός μου στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Αριζόνα. Σκοπεύω να τηρήσω την υπόσχεσή μου να είμαι ακαδημαϊκά επιτυχημένη, να εμπλουτίσω την επιστημονική και εξωακαδημαϊκή μου ζωή και να εκπροσωπώ υπερήφανα το Deree».