Οι δημοσκοπήσεις, η ακρίβεια, η διαχείριση της κρίσης και η αντισυστημική ψήφος

07/10/2022, 13:54
Οι δημοσκοπήσεις, η ακρίβεια, η διαχείριση της κρίσης και η αντισυστημική ψήφος

Το αποτέλεσμα των εκλογών θα κριθεί από τη διαχείριση της ακρίβειας.

Μπορεί οι δημοσκοπήσεις να καταγράφουν διαφορά ασφαλείας ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι επικοινωνιολόγοι είναι ανήσυχοι.

Τους προβληματίζει έντονα ο θυμός της κοινωνίας, ο οποίος αναμένεται να γίνει περισσότερο έντονος τον χειμώνα εξαιτίας του νέου κύματος ακρίβειας σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα.

Με τη φέτα να έχει φτάσει 15 ευρώ το κιλό και τους ιδιοκτήτες να απαιτούν αυξήσεις 30% στα ενοίκια δεν μπορεί να κάνεις ασφαλείς προβλέψεις για μετά από ένα εξάμηνο ή οκτάμηνο, εξηγεί κορυφαίος επικοινωνιολόγος.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι, αν το ποσοστό των αναποφάσιστων αυξηθεί, τότε κάθε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη, γιατί ο θυμός της κοινωνίας οδηγεί πάντα σε αντισυστημική ψήφο.

Γι΄ αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ζήτησε από τα κυβερνητικά στελέχη να στέκονται με σεβασμό απέναντι στα προβλήματα της κοινωνίας.

Σε μια περίοδο κατά την οποία ένα μεγάλο μέρος του κόσμου δεν μπορεί να καλύψει στοιχειώδεις ανάγκες η αλαζονεία της εξουσίας παράγει τα χειρότερα αποτελέσματα.

Το αποτέλεσμα των εκλογών θα κριθεί από τη διαχείριση της ακρίβειας.

Η συγκράτηση των τιμών δεν μπορεί να γίνει με διάφορα επικοινωνιακά τρικ και συμφωνίες ανάμεσα σε κυβέρνηση και σουπερμαρκετάδες.

Απαιτούνται γενναίες αποφάσεις και τολμηρές πρωτοβουλίες και προπαντός ενεργοποίηση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών.