FAZ: «Η Τουρκία απειλεί ξεκάθαρα την Ελλάδα με εισβολή»

12/11/2022, 10:36
FAZ: «Η Τουρκία απειλεί ξεκάθαρα την Ελλάδα με εισβολή»

Ο ίδιος ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει προειδοποιήσει ότι η Τουρκία "θα μπορούσε να έρθει ξαφνικά μια νύχτα" και να επιτεθεί στα νησιά, τα οποία ο ίδιος χαρακτηρίζει ”υπό ελληνική κατοχή”» αναφέρει η FAZ

Εκτενής ανάλυση της Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) εστιάζει στα προβλήματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις εξοπλιστικές δαπάνες.

Σε αυτό το κομμάτι, όπως επισημαίνει σε χθεσινό της δημοσίευμα, «η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση, ξεπερνώντας ακόμη και τις ΗΠΑ. Καμία άλλη χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ δεν ξεπερνά με τόση σαφήνεια και συνέπεια τον στόχο που έθεσε το 2006 η Ατλαντική Συμμαχία να διατίθεται τουλάχιστον το 2% του ΑΕΠ για τον αμυντικό προϋπολογισμό».

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά ο ανταποκριτής της εφημερίδας τονίζει ότι «οι σχέσεις των δύο χωρών ποτέ δεν ήταν εύκολες, αλλά τους τελευταίους μήνες η ένταση έχει αυξηθεί, με τις απειλές να προέρχονται ξεκάθαρα από την πλευρά της Τουρκίας».

FAZ: «Η Τουρκία έχει απειλήσει να εισβάλει σε ελληνικά νησιά»

«Επανειλημμένα η Τουρκία έχει απειλήσει να εισβάλει σε ελληνικά νησιά στα ανοιχτά των τουρκικών ακτών. Οι πολεμικές κραυγές δεν προέρχονται από κάποιους δευτεροκλασάτους. Ο ίδιος ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει προειδοποιήσει ότι η Τουρκία ‘θα μπορούσε να έρθει ξαφνικά μια νύχτα’ και να επιτεθεί στα νησιά, τα οποία ο ίδιος χαρακτηρίζει ”υπό ελληνική κατοχή”» αναφέρει στη συνέχεια η FAZ, όπως μεταδίδει η DW.

Και συνεχίζει ο ανταποκριτής της FAZ: «Το ότι η Τουρκία έχει τη στρατιωτική ικανότητα να το πράξει θεωρείται δεδομένο, αν και πέρασε πολύς καιρός από το παράδειγμα της Κύπρου, το 1974, όταν η Τουρκία κατέλαβε το ένα τρίτο του νησιού σε σύντομο χρονικό διάστημα», για να καταλήξει: «Και δεν είναι μόνο ο Ερντογάν, που επιδίδεται σε πολεμικές ιαχές. Στο ίδιο μήκος κύματος θορυβούν ο κυβερνητικός του εταίρος, καθώς και ένα μέρος της αντιπολίτευσης».