Η MYTILINEOS στηρίζει τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Σ.Κ.Ε.Π. στην Αττική

26/04/2023, 18:53
Η MYTILINEOS στηρίζει τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Σ.Κ.Ε.Π. στην Αττική

3 Μήνες... 50 Ομιλίες σε σχολεία... 2.719 Ερωτήσεις...

Με ιδιαίτερη ευαισθησία στις ανθρώπινες & κοινωνικές αξίες, η εταιρεία MYTILINEOS στηρίζει την υλοποίηση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Ενημέρωσης & Εξοικείωσης με την Αναπηρία «Μαθαίνω να βλέπω τον Άνθρωπο» του Σ.Κ.Ε.Π. – Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους, στα σχολεία της Αττικής. Το όραμα και οι αξίες της Εταιρείας MYTILINEOS, πέρα από την επίτευξη των εταιρικών στόχων και τη βιώσιμη αριστεία, συμβάλλουν στο σεβασμό για το περιβάλλον και την κοινωνία.

Όπως μας επισημαίνει η πρόεδρος του Σ.Κ.Ε.Π., Αθηνά Κρητικού: «Σε έναν κόσμο που επηρεάζεται και διαμορφώνεται από τις συμπεριφορές μας, το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Μαθαίνω να βλέπω τον Άνθρωπο» δημιουργήθηκε για να κάνουμε μαζί ένα βήμα παραπέρα και να απαντηθούν όλα τα Τι, Πώς και Γιατί που προβληματίζουν τους μαθητές/τριες:

  • Πώς μπαίνετε στη θάλασσα και πώς κολυμπάτε αφού δε κουνάτε τα πόδια σας; Θα μπορούσατε να βάλετε μια προπέλα στα πόδια να κουνιέται μόνη της και να κολυμπάτε;
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ΜΜΜ;
  • Την 25η Μαρτίου παίζατε στο θεατρικό με τους συμμαθητές σας;
  • Πώς ταξιδεύετε με αεροπλάνο;
  • Αλήθεια χορεύετε;
  • Πώς οδηγείτε;
  • Πώς κάνετε τα ψώνια σας;
  • Πώς δοκιμάζετε ρούχα σε ένα μαγαζί;

Τα παιδιά βρίσκουν πάντα τρόπους συμπερίληψης αφήνοντας πίσω στερεότυπα και αξιοποιώντας τη φαντασία τους!»

Κατά τη διάρκεια του 1ου τριμήνου 2023, στελέχη του Σ.Κ.Ε.Π. -με και χωρίς αναπηρία- υλοποίησαν 50 ομιλίες αφυπνίζοντας 2.719 μαθητές/τριες! Οι συστηματικές και στοχευμένες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του Σ.Κ.Ε.Π. στο σχολικό πλαίσιο, έχουν ως στόχο την αλλαγή συμπεριφοράς και νοοτροπίας των μαθητών/τριών ως προς την αναπηρία, που θα μας οδηγήσει σε ένα σχολείο και σε μια κοινωνία που δεν θα αφήνει κανέναν εκτός.

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Μαθαίνω να βλέπω τον Άνθρωπο» του Σ.Κ.Ε.Π. υλοποιείται επιτυχώς από το 2009 και τελεί υπό την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.