Nαυάγιο στην Πύλο: 5 εκατ. δολάρια τα έσοδα για τον διακινητή σύμφωνα με τον Ν. Μηταράκη

16/06/2023, 12:15
Nαυάγιο στην Πύλο: 5 εκατ. δολάρια τα έσοδα για τον διακινητή σύμφωνα με τον Ν. Μηταράκη

Ο πρώην υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ζήτησε να υπάρχουν νόμιμοι δίοδοι προς την ΕΕ και για ανθρωπιστικούς λόγους

Ο τέως υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και υποψήφιος βουλευτής Χίου με τη ΝΔ Νότης Μηταράκης μιλώντας για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο ανάφερε ότι: «Υπολογίζεται ότι περίπου 5 εκατομμύρια δολάρια είναι τα έσοδα αυτών των ανθρώπων που αγόρασαν αυτό το πλοίο και έβαλαν 750 ψυχές, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, για να ξεκινήσουν το ταξίδι από Λιβύη προς την Ιταλία. Χιλιάδες άνθρωποι κάθε μήνα ξεκινούν από Λιβύη με κατεύθυνση την Ιταλία, δεκάδες χιλιάδες φτάνουν στην Ιταλία, χιλιάδες κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους».

Όπως είπε στα Παραπολιτικά 90,1 η πολιτική της ΕΕ είναι αμφίσημη στο μεταναστευτικό καθώς από τη μία είναι εναντίον της παράνομης μετανάστευσης και από την άλλη η πραγματικότητα είναι ότι επιβραβεύει αυτούς που φτάνουν παράνομα.

Ζήτησε επίσης να υπάρχουν νόμιμοι δίοδοι προς την ΕΕ και για ανθρωπιστικούς λόγους. Σημείωσε πως η Ευρώπη πρέπει να επιστρέφει πίσω αυτούς που έρχονται παράνομα ώστε να σπάσει το σύστημα κυκλωμάτων λαθροδιακίνησης. Όσον αφορά το φραστικό επεισόδιο μεταξύ της Προέδρου της Δημοκρατίας και των νεολαίων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μηταράκης έκανε λόγο για μπούλινγκ και αντιδημοκρατική συμπεριφορά. Τέλος σχετικά με την διαμονή όσων διασώθηκαν από το ναυάγιο στην Πύλο ανέφερε πως οι άνθρωποι αυτοί θα πάνε σε ολοκαίνουρια δομή στη Μαλακάσα.