Α. Σκέρτσος: Οι ακτοπλόοι υποσχέθηκαν να δώσουν μειωμένα πακέτα έως 20% – Τέλος στα σενάρια για «Ship Pass»

12/07/2023, 12:41
Α. Σκέρτσος: Οι ακτοπλόοι υποσχέθηκαν να δώσουν μειωμένα πακέτα έως 20% – Τέλος στα σενάρια για «Ship Pass»

Ο υπουργός Επικρατείας ξεκαθάρισε πως δεν θα δοθεί «Ship Pass» για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Ο υπουργός Επικρατείας, Άκη Σκέρτσος, μιλώντας στο MEGA, είπε πως «οι ακτοπλόοι υποσχέθηκαν να δώσουν μειωμένα πακέτα έως 20%», μετά την συνάντηση που είχαν χτες, στο Μέγαρο Μαξίμου για να λυθεί το ζήτημα με τις αυξημένες τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Παράλληλα, ο κ. Σκέρτσος έκανε έκκληση στους ακτοοπλόους για να επιδείξουν ευαισθησία απέναντι στην ελληνική οικογένεια και να μειώσουν το κόστος των ναύλων.

Όπως είπε, «διαπιστώσαμε ότι υπάρχει σημαντικό ζήτημα στο ύψος των τιμών των εισιτηρίων στις ακτοπλοϊκές γραμμές. Υπάρχει μία αύξηση που φαίνεται να είναι κοντά στο 20%. Είναι 3 με 4 παράγοντες που διαμορφώνουν τα κόστη των ακτοπλοϊκών γραμμών, όπως τα κόστη των καυσίμων, οι αυξήσεις στα εργασιακά, τα κόστη στα ασφάλιστα των εταιρειών αυτών».

«Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για να δοθούν πιο ελκυστικά πακέτα τιμών στις βασικές γραμμές κορμού και τις διασυνδέσεις που γίνονται από τα λιμάνια της χώρας στα νησιά αυτά. Υπάρχει πρόβλημα, αναγνωρίστηκε και αναμένουμε την αντίδραση της συγκεκριμένης αγοράς για να δούμε πως μπορούν να βελτιωθούν τα πράγματα», πρόσθεσε ο Υπουργός Επικρατείας.

Ακόμη, ο Άκης Σκέρτσος τόνισε πως δεν θα δοθεί «Ship Pass» για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, υπογραμμίζοντας πως οι πολίτες μπορούν να κάνουν χρήση του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Γιατί εκτινάχθηκαν ως και 40% οι τιμές μέσα σε τρία χρόνια

Οι ακτοπλοϊκές εταιρίες έκαναν σε λίγους μήνες 3 διαδοχικές αυξήσεις στα εισιτήρια με πρόσχημα την αύξηση των καυσίμων, όμως εδώ και 3 μήνες αν και η τιμή τους έχει υποχωρήσει κατά 45%, οι εταιρίες συνεχίζουν να πωλούν πανάκριβα τα ναύλα.

Ένας μισθός για το ταξίδι των διακοπών στα ελληνικά νησιά. Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια έχουν πάρει φωτιά, και η κυβέρνηση ετοιμάζεται να παρέμβει.

Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ανάφερε ότι «η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν αφήνει κανένα τέτοιο ζήτημα όπως αυτό -που είναι πολύ σημαντικό- στην τύχη του, με άμεσες παρεμβάσεις είτε σαν αυτές που έγιναν στην ενέργεια και καλύφθηκαν οι αυξήσεις, είτε στην ακρίβεια τροφίμων. Ναι το παρακολουθούμε το ζήτημα αυτό και θα ενημερωθείτε άμεσα για νεότερα από την κυβέρνηση».

Το ταξίδι Πειραιάς – Σύρος μετ’ επιστροφής για ένα ζευγάρι με δύο παιδιά (το ένα έως 10 ετών) με ΙΧ στην οικονομική θέση καλείται να πληρώσει συνολικά 523 ευρώ. Ενώ για το ταξίδι Πειραιάς με Ρόδος μετ’ επιστροφής, πάλι για ένα ζευγάρι με δύο παιδιά (το ένα έως 10 ετών) με ΙΧ θα της κοστίσει συνολικά 768€.

Στο βορειανατολικό αιγαίο το κόστος είναι σχεδόν απαγορευτικό. Η ίδια οικογένεια για το Πειραιά – Χίο ( μετ’ επιστροφής) το κόστος θα φθάσει στα 546 €. Το ίδιο ισχύει περίπου και για το ταξίδι Πειραιάς – Λέσβος ( μετ’ επιστροφής), να καλείται να πληρώσει η οικογένεια 615 €.

Πιο οικονομικά αλλά εξίσου ακριβά τα εισιτήρια για την Κρήτη, παράδειγμα Πειραιάς – Ηράκλειο ( μετ’ επιστροφής) θα κοστίσει στην αντίστοιχη οικογένεια 368 €.