Σε bitcoin επενδύει η Tesla - Ερωτηματικά για τον Elon Musk

08/02/2021, 18:47
Σε bitcoin επενδύει η Tesla - Ερωτηματικά για τον Elon Musk

Την αγορά ποσότητα του κρυπτονομίσματος  bitcoin, συνολικής αξίας 1,5 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla. 

Η Tesla, με την ίδια ανακοίνωση, γνωστοποίησε ότι θα αρχίσει να δέχεται το κρυπτονόμισμα ως πληρωμή για τα αυτοκίνητα που θα πωλεί.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η αγορά bitcoin αποφασίσθηκε προκειμένου να έχει "περισσότερη ευελιξία αλλά και για να διαφοροποιηθεί περαιτέρω και να μεγιστοποιήσει τις αποδόσεις της”, σύμφωνα με τη γνωστοποίηση που υπέβαλε στην SEC, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Ακόμη, με την ίδια γνωστοποίηση, οι εκπρόσωποι της Tesla δήλωσαν πως θα ξεκινήσει να αποδέχεται πληρωμές σε bitcoin ως αντάλλαγμα τα προϊόντα της.

Αυτό θα καταστήσει την Tesla την πρώτη μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία που αποδέχεται στις πληρωμές της το ψηφιακό νόμισμα.

Σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων CNBC, η κίνηση αυτή έχει εγείρει άμεσα ερωτήματα γύρω από τη συμπεριφορά του CEO Elon Musk στο twitter τις τελευταίες εβδομάδες, όπου του είχε πιστωθεί η αύξηση των τιμών των κρυπτονομισμάτων όπως το bitcoin και το dogecoin, με τη δημοσίευση posts για αυτά και ως εκ τούτου ενθαρρύνοντας τον κόσμο να αγοράσουν.

Σημειώνεται ότι μετά από την ανακοίνωση της Tesla, η τιμή του bitcoin ενισχύθηκε 12%, στα 43.200 δολάρια.