TUI: Με χρέος 7,2 δισ., προσβλέπει στο καλοκαίρι για ανάκαμψη

09/02/2021, 14:44
TUI: Με χρέος 7,2 δισ., προσβλέπει στο καλοκαίρι για ανάκαμψη

Ο μεγαλύτερος όμιλος ταξιδιών στον κόσμο, ΤUI, προβλέπει ανάκαμψη της τουριστικής κίνησης το καλοκαίρι, η οποία θα αμβλύνει την οικονομική πίεση που υφίσταται από την πτώση των δραστηριοτήτων.

Η μετοχή της TUI άνοιξε σήμερα με πτώση 1% στις 326 πένες (3,26 στερλίνες), ενώ έχει χάσει το 40% της αξίας της τους τελευταίους 12 μήνες, με το καθαρό χρέος της να ανέρχεται στα 7,2 δισ. ευρώ.

Στο τελευταίο τρίμηνο του 2020, ο όμιλος σημείωσε ζημιές (προ τόκων και φόρων, ΕΒΙΤ) 699 εκατ. ευρώ εν μέσω των νέων περιορισμών για τον κορωνοϊό.

Η TUI έχει εξασφαλίσει στήριξη από τη γερμανική κυβέρνηση για να επιβιώσει. Όπως ανακοίνωσε, τα διαθέσιμά της ανέρχονται σε 2,1 δισ. ευρώ. «Αυτά είναι επαρκή έως το καλοκαίρι, έως ότου η δραστηριότητα απογειωθεί», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Φριτς Γιούσεν.

Η εταιρεία ανέφερε ότι είναι έτοιμη να επανεκκινήσει τη δραστηριότητά της τις επόμενες εβδομάδες και ότι έχει 2,8 εκατομμύρια κρατήσεις για το καλοκαίρι, προσθέτοντας ότι οι πελάτες είναι πιθανόν φέτος να κάνουν κρατήσεις πολύ πιο κοντά στην ημερομηνία αναχώρησής τους.