Στον... αέρα οι αποφάσεις για την Εθνική Ασφαλιστική

12/02/2021, 09:08
Στον... αέρα οι αποφάσεις για την Εθνική Ασφαλιστική

Στον... αέρα εξακολουθεί να βρίσκεται το μέλλον της Εθνικής Ασφαλιστικής με το βλέμμα να στρέφεται σήμερα στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας όπου αναμένεται να αποφασίσει για το deal με το fund CVC.

Οι ζυμώσεις στη διοίκηση της Εθνικής δίνουν και παίρνουν, οι αποφάσεις των μελών συνεχώς αλλάζουν, ενώ Μιχαϊλίδης και Μυλωνάς μετά την αρχική τους άρνηση τώρα εμφανίζονται υπέρμαχοι του deal μολονότι γνωρίζουν ότι η τιμή δεν είναι ικανοποιητική σε σχέση με τα δεδομένα της αγοράς αλλά και το μέγεθος και τα περιουσιακά στοιχεία της Εθν. Ασφαλιστικής.

Τα ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη του ΔΣ πιέζονται από εξωθεσμικούς παράγοντες να αλλάξουν γνώμη και να ψηφίσουν υπέρ της σκανδαλώδους πώλησης ενώ ενάντια στην πώληση έχουν ταχθεί ξεκάθαρα τόσο οι συνδικαλιστές όσο και η διοίκηση της κραταιάς ασφαλιστικής εταιρίας και ηγέτιδας του κλάδου.

Πάντως εντύπωση έχουν προκαλέσει συνεχή δημοσιεύματα τα οποία εγκαλούν την διοίκηση της Εθνικής γιατί δεν ολοκληρώνει θετικά για τα κερδοσκοπικό fund η συμφωνία.

Πέραν πάσης αμφιβολίας η κατεύθυνση αυτή της άσκησης πίεσης καθοδηγείται από πρόσωπα του CVC, τα οποία ενάμισι χρόνο έπαιζαν την κολοκυθιά και τώρα τους έχει πιάσει η πρεμούρα…