O αδελφός του Έλον Μασκ "έριξε" τη μετοχή της Tesla

13/02/2021, 10:41
O αδελφός του Έλον Μασκ

Με μία κίνηση του ο Κίμπαλ Μασκ κατάφερε να "ρίξει" την μετοχή της Tesla κατά 5,3%.

O Κίμπαλ Μασκ, αδελφός του διευθύνοντος συμβούλου της Tesla, Έλον Μασκ, αποφάσισε να πουλήσει 30.000 μετοχές της αμερικανικής βιομηχανίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων, συνολικής αξίας 25,6 εκατ. δολαρίων.

Ο Κίμπαλ ο οποίος είναι και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Tesla, δεν είναι ο πρώτος ο οποίος πούλησε τόσες πολλές μετοχές της εταιρείας. Κάτι παρόμοιο είχε κάνει και ο σκηνοθέτης Αντόνιο Γκαρσία, ο οποίος πριν λίγες ημέρες είχε πουλήσει 150.000 μετοχές, βγάζοντας πολλά εκατομμύρια ευρώ κέρδους, τα οποία μετέτρεψε σε τίτλους μακροπρόθεσμης κεφαλαιακής επάρκειας που λήγουν τον Ιούνιο του 2022 και το 2025, σύμφωνα με δημοσίευμα του αμερικανικού δικτύου CNBC.

Η συναλλαγή του Κίμπαλ Μασκ πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου, με τη μέση τιμή πώλησης να διαμορφώνεται στα 850 δολάρια ανά μετοχή. Αποτέλεσμα της πώλησης ήταν η πτώση της μετοχής της Tesla κατά 5,3%.

Τους τελευταίους 12 μήνες η αξία των μετοχών της Tesla έχει αυξηθεί κατά 400%, γεγονός που οδήγησε τους μεγαλομετόχους της αμερικανικής αυτοκινητοβιομαχανίας στην πώληση ενός αριθμού μετοχών ώστε να εξαργυρώσουν τη χρηματιστηριακή απογείωσή της.

Η μετοχή της Tesla είχε το 2020 μια άνοδο στο +743% και μέχρι τώρα για το 2021 κινείται στο +14%.

Η πώληση αντιπροσωπεύει περίπου το 5% του μεριδίου μετοχών του Κίμπαλ Μασκ στην Tesla. Σύμφωνα με την FactSet, τον περασμένο Οκτώβριο κατείχε 600.000 μετοχές, γεγονός που τον καθιστούσε τον πέμπτο μεγαλύτερο μέτοχο της εταιρείας.

Μπορεί, λοιπόν, η συμμετοχή του στην Tesla να είναι μικρή έως και ανύπαρκτη, δεν ισχύει το ίδιο ωστόσο για την παρουσία του στη μετοχική σύνθεση της καλιφορνέζικης φίρμας.