Συγκροτήθηκε το νέο ΔΣ της REDS

08/03/2021, 08:30
Συγκροτήθηκε το νέο ΔΣ της REDS

Νέο διοικητικό συμβούλιο εξέλεξε η γενική συνέλευση της REDS AE, εταιρίας του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, κατόπιν εισήγησης του προέδρου του Ομίλου Γεώργιου Μυλωνογιάννη, στο πλαίσιο των διοικητικών αλλαγών που συντελούνται στις θυγατρικές, έπειτα από την εγκατάσταση των Ολλανδών της Reggeborgh στον ελληνικό τεχνικό Όμιλο. 

Όπως ανακοινώθηκε προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Χρηματιστήριο Αθηνών, η σύνθεση και οι αρμοδιότητες του νέου διοικητικού συμβουλίου έχουν ως εξής:

Στην κεφαλή της REDS AE τοποθετείται ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος, ως εκτελεστικός πρόεδρος του ΔΣ, ο οποίος είναι ο δεύτερος βασικός μέτοχος της εταιρίας με ποσοστό 11,5%, διατελεί εκτελεστικός πρόεδρος και στην ΑΚΤΩΡ ΑΕ και συνασπίστηκε εξαρχής με τη Reggeborgh Invest στη μάχη διεκδίκησης του Ομίλου.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος είναι πολιτικός μηχανικός, απόφοιτος του ΕΜΠ, και -εκτός από το realestate- δραστηριοποιείται, επίσης, επί τρεις και πλέον δεκαετίες, ως ανάδοχος σημαντικών κατασκευαστικών έργων.

Αντιπρόεδρος του ΔΣ (μη εκτελεστική) ανέλαβε η Ιωάννα Σαμπράκου, η οποία αποχώρησε από τη θέση της διευθύντριας Επενδύσεων και Ανάπτυξης του Ομίλου Dimera, όπου ηγήθηκε της διαπραγμάτευσης και της συμφωνίας εξαγοράς του συγκροτήματος Πόρτο Καρράς, έναντι του κατ' αρχήν τιμήματος των 205 εκατ. ευρώ. Κάτοχος MBA από το ALBA Graduate Business School, πτυχίου και MSc Μηχανικού Η/Υ από το Παν. Πατρών, καθώς και U.S. Patent, η κ. Σαμπράκου έχει διατελέσει σύμβουλος υπουργών, διευθύντρια του Γραφείου του γεν. γραμματέα Τηλεπικοινωνιών, Ταχυδρομείων και Ψηφιακής Σύγκλισης, όπου, μεταξύ άλλων, ήταν επικεφαλής διαπραγματεύσεων με τους Θεσμούς και την Κομισιόν για προγράμματα ΕΣΠΑ ύψους 1 και πλέον δισ. ευρώ. Έχει διατελέσει επίσης μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ επί πέντε θητείες, καθώς και σε άλλες θέσεις ευθύνης.

Το κεντρικό βάρος της διοίκησης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, επωμίζεται ο νέος διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Κωνσταντινίδης. Απόφοιτος του Alpine-The Swiss Business School for Hotel &Tourism Management στο οποίο σπούδασε Οργάνωση & Διοίκηση Τουρισμού και έχοντας ολοκληρώσει την πιστοποίηση σπουδών του στο Hospitality Management του Cornell University των ΗΠΑ, ο κ. Κωνσταντινίδης έχει υπηρετήσει σε σειρά υψηλών διοικητικών θέσεων (εμπορικός διευθυντής, διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, εκτελεστικός διευθυντής) στον τομέα του Αθλητισμού και του Τουρισμού. Μετά από επιτυχημένη πορεία σε αυτούς τους κλάδους, από το 2013 είναι ιδρυτής και πρόεδρος της SWOT ΑΕ, εταιρία διαχείρισης Φιλοξενίας, Μάρκετινγκ και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών στον χώρο της τουριστικής βιομηχανίας, δραστηριοποιούμενη στη ΝΑ Ευρώπη.

Τη σύνθεση του νέου ΔΣ ολοκληρώνει ως μη εκτελεστικό μέλος η Αλεξάνδρα Σταυροπούλου, δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς, και ως ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη, οι κκ Κωνσταντίνος Τούμπουρος, πρόεδρος και CEO της TEMCO ΑΕ και μέλος ΔΣ των υπολοίπων θυγατρικών και της Ελλάκτωρ, Θεόδωρος Πανταλάκης, CEO της Τράπεζας Αττικής, και Γιώργος Κουντούρης, συνιδρυτής & COO της Liqubit InvestmentsLtd.