Εθνική Ασφαλιστική: Δυναμική Ανάπτυξη με στόχο την φροντίδα των ασφαλισμένων

27/04/2021, 13:29
Εθνική Ασφαλιστική: Δυναμική Ανάπτυξη με στόχο την φροντίδα των ασφαλισμένων

Η Εθνική Ασφαλιστική Αφουγκράζεται τις μεταβαλλόμενες ανάγκες των ασφαλισμένων της  και προσφέρει καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες Υγείας, καθώς και σύγχρονα προγράμματα  Ασφάλισης και Επένδυσης.

Εδώ και 130 χρόνια Η Εθνική Ασφαλιστική Ηγείται της Ασφαλιστικής Αγοράς. Για άλλη μια χρονιά, η Εταιρεία, κατάφερε να διατηρήσει υψηλή κερδοφορία, με τα κέρδη προ φόρων για το 12μηνο του 2020 να ανέρχονται σε €85,7εκ. (12μηνο 2019: €81,7εκ.), ενώ παράλληλα προσαρμόστηκε, άμεσα και αποτελεσματικά στα νέα δεδομένα και τις προκλήσεις που δημιούργησε η πανδημία του Covid-19, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τα καθαρά κέρδη, μετά από φόρους, ανήλθαν σε €66,7εκ. έναντι €57,2εκ. το 2019, βελτιωμένα κατά 16,6%.

Τα ενοποιημένα κέρδη, προ φόρων, του Ομίλου της Εθνικής Ασφαλιστικής, για το 2020, ανήλθαν σε €87,9εκ., έναντι των €82,3εκ. το 2019, ενώ τα καθαρά, μετά από φόρους κέρδη, ανήλθαν σε €68,4εκ. έναντι €57,9εκ., αντίστοιχα.

Η Υψηλή κερδοφορία της Εταιρείας αποδίδεται, κυρίως, στα θετικά, τεχνικά αποτελέσματα σε όλους τους κλάδους στους οποίους δραστηριοποιείται.

Η Εταιρεία, στη μακρόχρονη πορεία της, η οποία είναι συνδεδεμένη με την ιστορία του τόπου, έχει θέσει ως κύριο στόχο της, οι άνθρωποι που την εμπιστεύονται – οι ασφαλισμένοι της - να αισθάνονται την απαραίτητη σιγουριά και τη φροντίδα σε κάθε στιγμή της ζωής τους και ιδιαίτερα, όταν αυτή αφορά το μέλλον, το δικό τους και των αγαπημένων τους προσώπων, καθώς και το πολυτιμότερο αγαθό, την υγεία τους.

Σήμερα, που το ασταθές και συνεχώς δοκιμαζόμενο περιβάλλον της υγείας βρίσκεται στην αιχμή του δόρατος, όλο και περισσότερο οι άνθρωποι αισθάνονται την ανάγκη να στραφούν προς την ιδιωτική ασφάλιση για την κάλυψη των αναγκών τους σε κάθε φάση της ζωής τους.

Ιδιαίτερα στον τομέα της υγείας, οι ραγδαίες μεταβολές, που επέφερε η φονική πανδημία, έχει αλλάξει τα δεδομένα με όλο και μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού να επιζητά καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες υγείας, που θα μπορούν να τους εξασφαλίσουν ποιοτική ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Στον τομέα αυτό, η υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών προσδίδει σημαντική προστιθέμενη αξία στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, βελτιώνοντας σημαντικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους ασφαλισμένους.

Στο πλαίσιο αυτό, η Εθνική Ασφαλιστική, παρακολουθώντας τις εξελίξεις και έχοντας ως γνώμονα την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας, αλλά και τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων της, προχώρησε σε συνεργασία με τα Θεραπευτήρια του Hellenic Healthcare Group (HHG), στην απευθείας κάλυψη του κόστους συγκεκριμένων επεμβάσεων Ρομποτικής Χειρουργικής, με το υπερσύγχρονο ρομποτικό σύστημα DA VINCI.

Στο μέτωπο της μάχης κατά του φονικού υιού Covid-19, μέσω του Προγράμματος Διαγνωστικών – Εξωνοσοκομειακών Εξετάσεων Full [Health] ΔΙΑΓΝΩΣΗ, οι ασφαλισμένοι στην Εθνική Ασφαλιστική μπορούν με χαμηλό κόστος να υποβληθούν στο τεστ μοριακής ανίχνευσης του κορωνοϊού.

Παράλληλα, με το πλήρες πρόγραμμα Υγείας Full [Health], οι ασφαλισμένοι της Εταιρείας έχουν ένα πλήρες και σύγχρονο πρόγραμμα υγείας. Με το Full [Health], οι ασφαλισμένοι της Εταιρείας, έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν το κατάλληλο για εκείνους επίπεδο ιατροφαρμακευτικής κάλυψης.

Με τον τρόπο αυτό, μπορούν να απολαμβάνουν υπηρεσίες νοσηλείας & ιατρικής φροντίδας, ενώ μπορούν, παράλληλα, να πραγματοποιούν διαγνωστικές εξετάσεις και επισκέψεις σε ιατρούς σε σύγχρονα Νοσηλευτικά Ιδρύματα και Διαγνωστικά Κέντρα της χώρας.

Η πολύχρονη εμπειρία της Εταιρίας στην ασφάλιση όλων των κλάδων της διασφαλίζει την ικανότητα να ανταποκρίνεται, άμεσα, στις νέες απαιτήσεις του συνεχώς μεταβαλλόμενου οικονομικού περιβάλλοντος και των ασφαλισμένων της.

Ανταποκρινόμενη στις νέες συνθήκες της αγοράς και στην ανάγκη των πελατών της για σύγχρονα προϊόντα που συνδυάζουν την επένδυση μαζί με την ασφάλιση, η Εθνική Ασφαλιστική δημιούργησε και προσφέρει στην αγορά το προϊόν ασφάλισης και επένδυσης, Full [Life Plan].

Το καινοτόμο αυτό προϊόν, το οποίο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την BNP Paribas Asset Management, δίνει τη δυνατότητα για σταδιακή δημιουργία και επένδυση ενός κεφαλαίου με στόχο την διατήρηση της ποιότητας ζωής των ασφαλισμένων, αλλά και την εξασφάλιση των αγαπημένων τους προσώπων.

Η επένδυση στο νέο αυτό προϊόν δεν απαιτεί αρχικό κεφάλαιο, το οποίο δημιουργείται σταδιακά με μηνιαίες καταβολές, αλλά ούτε και εξειδικευμένες επενδυτικές γνώσεις από πλευράς των ασφαλισμένων , αφού η διαχείριση της επένδυσης γίνεται από τα έμπειρους διεθνούς εμβέλειας διαχειριστές της BNP Paribas.

Οι ασφαλισμένοι καλούνται να επιλέξουν την περίοδο της επένδυσης που μπορεί να είναι από 10, κατ’ ελάχιστον, έως 20 έτη, ενώ τα οφέλη που μπορεί να έχουν, είναι σημαντικά ακολουθώντας τη συγκεκριμένη επενδυτική επιλογή, καθώς το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο έτσι, ώστε να μειώνεται ο επενδυτικός κίνδυνος όσο πλησιάζει η ημερομηνία λήξης του.

Οι ασφαλισμένοι μπορεί να ωφεληθούν από τις ενδεχόμενες υψηλές αποδόσεις των μακροπρόθεσμων επενδύσεων κατά την διάρκεια του προγράμματος περιορίζοντας, όμως ταυτόχρονα, τον κίνδυνο των απωλειών, καθώς η μεταβλητότητα με την παρέλευση των ετών είναι σταδιακά μειούμενη.

Η Εθνική Ασφαλιστική ως ηγέτης της ασφαλιστικής αγοράς και με στόχο την προσφορά σύγχρονων προϊόντων και υπηρεσιών ποιότητας, που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες, θέτει ως στρατηγικό της στόχο την καινοτομία και επενδύει σε αυτήν. Πέραν όμως και πάνω από κάθε στρατηγική ανάπτυξης, η Εταιρεία έχει ως κύριο γνώμονα την φροντίδα για τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.