Sunlight: Παρουσίασε το επενδυτικό της πλάνο στον Τζέφρυ Πάιατ

17/05/2021, 18:32
Sunlight: Παρουσίασε το επενδυτικό της πλάνο στον Τζέφρυ Πάιατ

Η SUNLIGHT, ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας στον κόσμο, καλωσόρισε σήμερα τον Α.Ε. Αμερικανό Πρέσβη στην Ελλάδα, Τζέφρυ Ρ. Πάιατ, στα κεντρικά της γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, αναδείχθηκε το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας στην αγορά της Αμερικής, οι ευκαιρίες που δημιουργούνται για βιώσιμα και πράσινα ενεργειακά έργα, αλλά και η ενεργειακή μετάβαση.

H εταιρεία SUNLIGHT δραστηριοποιείται με σκοπό να διαμορφώσει ένα βιώσιμο μέλλον βασισμένο στις ανανεώσιμες πήγες ενέργειας και σε καινοτόμες τεχνολογίες. Η εταιρεία προχώρησε πρόσφατα στη δημιουργία της θυγατρικής SUNLIGHT BATTERIES USA στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ και έχει ολοκληρώσει την πρώτη φάση της επένδυσης που βάσει του επενδυτικού πλάνου ανέρχεται σε $150 εκ. σε βάθος διετίας.

Στόχος είναι να εξυπηρετήσει με το καλύτερο δυνατό τρόπο τους πελάτες της στην αμερικανική αγορά, να επεκτείνει τις δυνατότητες του εργοστασίου, να αυξήσει τον αριθμό του προσωπικού στα 100 άτομα, συμβάλλοντας παράλληλα στην ανάπτυξη της αγοράς μπαταριών μολύβδου και λιθίου στην Αμερική.

Τώρα, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, η SUNLIGHT αποδεικνύει ότι οι επενδύσεις των ΗΠΑ και της Ελλάδας σε καινοτόμες τεχνολογίες ενέργειας μπορούν να βοηθήσουν το περιβάλλον, δημιουργώντας παράλληλα θέσεις εργασίας και ευημερία τόσο για τους Αμερικανούς όσο και για τους Έλληνες".

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της SUNLIGHT, κ. Λάμπρος Μπίσαλας, ανέφερε: "Ήταν μεγάλη μας τιμή να καλωσορίσουμε τον Α.Ε. Αμερικανό Πρέσβη στην Ελλάδα, Τζέφρυ Ρ. Πάιατ, στα κεντρικά μας γραφεία, στην Αθήνα. Έχουμε πολλούς λόγους να είμαστε αισιόδοξοι για τη βιώσιμη ανάπτυξη και το μέλλον της πράσινης ενέργειας.

Οι πελάτες μας στην Αμερική μπορούν να αισθάνονται σιγουριά και να επενδύουν σε λύσεις πράσινης ενέργειας από αξιόπιστους παραγωγούς, με αποδεδειγμένη εμπειρία και ισχυρή δέσμευση στην καινοτομία. Εμείς από την πλευρά μας αναζητούμε μακροχρόνιες συνεργασίες και κοινοπραξίες στην αγορά της Αμερικής, στοχεύοντας να ενδυναμώσουμε τη θέση μας και να διαδραματίσουμε σημαντικό ρόλο στην ενθάρρυνση των επενδύσεων και στις επιτυχημένες εμπορικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής".

Οι τεχνολογίες αποθήκευσης ενέργειας της SUNLIGHT διαμορφώνουν βιώσιμες πόλεις, οι καινοτόμες λύσεις της υποστηρίζουν εφαρμογές e-mobility στη βιομηχανία και στις μετακινήσεις, ενώ η προσέγγιση κυκλικής οικονομίας της εταιρείας αποτελεί σημείο αναφοράς για τον κλάδο.