HP: Σε ύψος ρεκόρ οι πωλήσεις για το α' τρίμηνο

28/05/2021, 00:05
HP: Σε ύψος ρεκόρ οι πωλήσεις για το α' τρίμηνο

Έσοδα - ρεκόρ ανακοίνωσε η HP για το α' τρίμηνο του 2021, καθώς οι πωλήσεις υπολογιστών notebook, αλλά και εκτυπωτών, συνεχίζουν να παρουσιάζουν αύξηση στην εποχή του κορονοϊού.

Η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,2 δισ. δολ. ή 93 σεντς ανά μετοχή, έναντι 800 εκατ. δολ. ή 51 σεντς ανά μετοχή το αντίστοιχο τρίμηνο πέρσι. Τα έσοδα έφτασαν τα 15,9 δισ. δολ., έναντι 12,5 δισ. δολ. την ίδια περίοδο πέρσι.

Αναλυτές σε έρευνα της FactSet ανέμεναν κέρδη 89 σεντς ανά μετοχή επί εσόδων 14,98 δισ. δολ.

"Μας αρέσει που ακουγόμαστε σαν χαλασμένος δίσκος, επαναλαμβάνοντας τα ίδια, καθώς οι πωλήσεις PCs, περιφερειακών εξαρτημάτων και εκτυπωτών συνεχίζουν να αυξάνονται σε αυτό το υβριδικό εργασιακό περιβάλλον, ακόμη και με τις επιχειρήσεις να επιστρέφουν αργά αλλά σταθερά στα γραφεία τους", δήλωσε ο CEO της HP, Enrique Lores, στον ιστότοπο MarketWatch, σε τηλεφωνική συνέντευξη. "Μας αρέσουν τα βαρετά, αναμενόμενα καλά τρίμηνα", συμπλήρωσε.

Η HP αναβάθμισε τις προβλέψεις της για το λογιστικό έτος 2021 κατά 25 σεντς, τοποθετώντας τα αναμενόμενα κέρδη της μεταξύ 3,40 και 3,50 δολ. ανά μετοχή.

Η μετοχή της HP έχει καταγράψει άνοδο 30% από τις αρχές του έτους, ωστόσο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, υποχωρούσε κατά 4% στις μετασυνεδριακές ηλεκτρονικές συναλλαγές.