ΒΕΠ: Ζητά διαφάνεια στην παραχώρηση του 16% των μετοχών του ΟΛΠ στην Cosco

08/07/2021, 18:59
ΒΕΠ: Ζητά διαφάνεια στην παραχώρηση του 16% των μετοχών του ΟΛΠ στην Cosco

Διαφάνεια, όχι σπουδή  και, κυρίως, την διασφάλιση των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου, εν όψει της επικείμενης παραχώρησης του επιπλέον 16% του μετοχικού κεφαλαίου  του ΟΛΠ στην Cosco, ζητάει από την Κυβέρνηση, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά.

Ως γνωστόν μέλη του Επιμελητηρίου είναι στο σύνολό τους οι επιχειρήσεις του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου, η λειτουργία των οποίων εξαρτάται από την πρόοδο των δεσμευτικών, από τη Σύμβαση Παραχώρησης, επενδύσεων από μέρους της Cosco.

Λαμβάνοντας υπόψη την γενική οικονομική κατάσταση, αλλά και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις, που καλούνται να λειτουργήσουν στο εργασιακό περιβάλλον που διαμορφώνεται στους χώρους που δραστηριοποιούνται, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κ. Γεώργιος Παπαμανώλης-Ντόζας, απευθυνόμενος στους αρμόδιους φορείς, τονίζει ότι πρέπει να γίνουν όλα με τρόπο διαφανή και αφού ληφθούν οι εγγυήσεις ότι ο επενδυτής/Cosco θα εκπληρώσει πλήρως τις ανειλημμένες, από τη Σύμβαση Παραχώρησης, υποχρεωτικές δεσμεύσεις του έναντι του Ελληνικού Δημοσίου.