Οδ. Αθανασίου: Προπωλήσεις ύψους 700 εκατ. ευρώ στο Ελληνικό

15/07/2021, 22:11
Οδ. Αθανασίου: Προπωλήσεις ύψους 700 εκατ. ευρώ στο Ελληνικό

Επιτυχία που υπερβαίνει κάθε προσδοκία σημειώνουν οι προπωλήσεις κατοικιών και οικοπέδων στο Ελληνικό. Αυτό επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου σε επενδυτική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε σήμερα,  Πέμπτη.  

Σε ό,τι αφορά το μεγάλο έργο του Ελληνικού ο Οδυσσέας Αθανασίου επεσήμανε ότι καταγράφονται θετικές ταμειακές ροές πριν ακόμα αρχίσει το έργο.

Οι συμφωνημένες προπωλήσεις κατοικιών και πωλήσεις οικοπέδων ανέρχονται ήδη σε 700 εκατ. ευρώ, χαρακτηρίζοντας ως ασύλληπτη την επιτυχία αυτή.
Οι εκτιμώμενες προπωλήσεις και πωλήσεις, επεσήμανε ο ίδιος, μέχρι το τέλος του χρόνου θα ανέλθουν στα €1.2δις
Η έναρξη κατασκευής υποδομών θα γίνει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 και η έναρξη κατασκευής κτηρίων στο δέυτερο εξάμηνο του 2022
Παράλληλα, ο κ. Αθανασίου αναφέρθηκε και στην εκδήλωση ενδιαφέροντος από εταιρείες/καταστηματάρχες για το Vouliagmenis Mall που ανέρχεται σε 60% πριν από την επίσημη παρουσίαση των σχεδίων.
Παράλληλα, υπολογίζεται να φτάσει και να ξεπεράσει το ασύλληπτο 25%, η εκτιμώμενη μέση ετήσια αύξηση της καθαρής εσωτερικής αξίας ανά μετοχή στην πρώτη φάση του Ελληνικού (μέχρι το 2025)
Η εκτιμώμενη συνολική καθαρή εσωτερική αξία (NAV) της Lamda το 2025 θα ανέλθει στα 3 δις, δηλαδή εκτιμάται ότι το NAV της Εταιρείας σχεδόν θα τριπλασιαστεί του κατά την πρώτη πενταετία.
Σε ό,τι αφορά τις δραστηριότητες της εισηγμένης, ο κ. Αθανασίου τόνισε ότι μεγάλη έμφαση δίδεται στην πρόσληψη στελεχών από το εξωτερικό με αντίστοιχη εμπειρία. Πρόκετιαι για brain gain καθώς το 25% των νέων προσλήψεων είναι Έλληνες που εργάζονταν στο εξωτερικό.
Οπως είπε ο ίδιος, τεράστια σημασία δίνει η Lamda evelopment στη διαφάνεια και ακεραιότητα στις προμήθειες.
Ακόμη, δήλωσε ότι τα ΕΕμπορικά κέντρα επανέρχονται στην πρωθύστερη της πανδημίας θέση τους.