Διάκριση για την LEROY MERLIN

20/07/2021, 08:53
Διάκριση για την LEROY MERLIN

Η έμπρακτη δέσμευση της LEROY MERLIN όσον αφορά στις δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης διακρίθηκε βάσει της αξιολόγησης CRI PASS του Ινστιτούτου Εταιρικής Ευθύνης (CRI) η οποία επιβραβεύει τις εταιρείες που κάνουν τη διαφορά στο ελληνικό επιχειρείν μέσω της εταιρικής υπευθυνότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης  που εντάσσονται στην επιχειρηματική στρατηγική.

Τα τελευταία χρόνια η LEROY MERLIN υλοποιεί ένα ευρύ πλαίσιο ενεργειών με έμφαση την υποστήριξη της κοινωνίας.

Οι ενέργειες αυτές έχουν τη μορφή συνεργειών με φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλες συλλογικές οντότητες και αφορούν στο παιδί, την κοινωνία, την υγεία και το περιβάλλον.

Συμπληρωματικά, αντιλαμβανόμενη τις δύσκολες συγκυρίες που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας λόγω της πανδημίας, η LEROY MERLIN δείχνει ουσιαστικό ενδιαφέρον στηρίζοντας και το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ο CR Index αποτελεί τον πρώτο ESG Δείκτη στην Ελλάδα, καθώς αξιολογεί τις επιδόσεις των επιχειρήσεων αναφορικά με την κοινωνία, το περιβάλλον, τους εργαζόμενους, την εταιρική διακυβέρνηση και την αγορά, βάσει 100 διεθνών κριτηρίων, που σήμερα είναι προαπαιτούμενα στους σημαντικότερους ESG δείκτες και πρότυπα.

Ο Δείκτης CR Index είναι το πιο αναγνωρισμένο εργαλείο συγκριτικής αξιολόγησης των εταιρειών ως προς τις επιδόσεις τους σε θέματα ΕΚΕ, με βάση διεθνή κριτήρια.

Τη φετινή εκδήλωση προλόγισαν η κυρία Νιόβη Ρίγκου, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργός Οικονομικών και η κα. Αλεξάνδρα Σδούκου, Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η Brand Communication Business Leader της LEROY MERLIN Ελλάδας Άσπα Νικολοπούλου δήλωσε: «Η διάκριση της LEROY MERLIN με το CRI Pass μας δίνει μεγάλη χαρά και κίνητρο να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για την εταιρική κοινωνική μας ευθύνη η οποία αποτελεί για εμάς μονόδρομο με σκοπό την αντιμετώπιση κοινωνικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων του ταλανίζουν την κοινωνία μας. Η δέσμευσή μας για τη δημιουργία και λειτουργία μίας επιχείρησης θετικού αντίκτυπου σε οικονομικό, ανθρώπινο και περιβαλλοντικό επίπεδο γίνεται όλο και πιο δυνατή, ειδικά στις συνθήκες που όλοι μας αντιμετωπίζουμε σήμερα».