Οι δυο κινήσεις αξίας €2,4 δισ. στην ενέργεια

09/09/2021, 09:16
Οι δυο κινήσεις αξίας €2,4 δισ. στην ενέργεια

Η τρέχουσα εβδομάδα στην ενέργεια σφραγίζεται από τις αποκρατικοποιήσεις σε  ΔΕΠΑ Υποδομών και  ΔΕΔΔΗΕ.

Σήμερα Πέμπτη δίνουν βελτιωμένη προσφορά οι Ιταλοί για τη ΔΕΠΑ ενώ αναμένεται την Παρασκευή να ανοίξουν και οι προσφορές για τον ΔΕΔΔΗΕ.

Η Italgas ήδη έριξε την περασμένη εβδομάδα στο τραπέζι κοντά στα €700 εκατ. και με βάση τις κινήσεις των μετόχων (ΤΑΙΠΕΔ και ΕΛΠΕ) θα έχουμε βελτίωση της προσφοράς.

Στο θέμα του ΔΕΔΔΗΕ, η διοίκηση Στάσση στη μητρική ΔΕΗ τα ετοίμασε όλα μεθοδικά και αθόρυβα: αποσφραγίζονται τη Παρασκευή οι δεσμευτικές προσφορές που έχουν καταθέσει τέσσερα παγκόσμιου βεληνεκούς funds: CVC Capital, KKR, Macquarie και First Sentier.

Η... σκιά των τεσσάρων γιγάντων (για να θυμηθούμε και τον μεγάλο Αλφρεντ Χίτσκοκ) μπορεί να δημιουργήσει αγωνία σε επίπεδο θρίλερ και να απογειώσει το τίμημα. Οι τραπεζίτες κάνουν λόγω από την άλλη πλευρά για ποσό-ρεκόρ πάνω από €1,5 δισ, ίσως ακόμη και πάνω από €1,7 δισ.

«Η αισιοδοξία για την πορεία της οικονομίας και το ύψος των υποψηφίων θα φέρει ένα από τα μεγαλύτερα deals που έχουν ποτέ γίνει στην ελληνική αγορά» λένε τραπεζικοί κύκλοι και προσθέτουν ότι «μπορεί να φτάσουμε σε δύο εξαγορές κοντά στα €2,4 δισ.».