Αύριο η απονομή των επιχειρηματικών βραβείων «Θαλής»

09/09/2021, 14:35
Αύριο η απονομή των επιχειρηματικών βραβείων «Θαλής»

Στη βράβευση οκτώ ελληνικών επιχειρήσεων, που ιδρύθηκαν τον 19ο αιώνα από πρωτοπόρους επιχειρηματίες και εξακολουθούν να διακρίνονται σήμερα, αλλά και στην απονομή τιμητικής διάκρισης σε τέσσερις Ελληνίδες και Έλληνες, προχωρούν αύριο Παρασκευή, στη Θεσσαλονίκη, οι διοργανωτές των 3ων Επιχειρηματικών Βραβείων «Θαλής ο Μιλήσιος - 200 χρόνια Ελλάδα».

Τα τιμητικά βραβεία «για την πολύχρονη προσφορά τους στην οικονομία και το κοινωνικό σύνολο», θα λάβουν οι Γιάννα Αγγελοπούλου, πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Μαριάννα Βαρδινογιάννη, πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, Γιάννης Στουρνάρας, διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος και καπετάν Παναγιώτης Τσάκος, εφοπλιστής.

Η εκδήλωση απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί παρουσία των υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη (εκπροσώπου της κυβέρνησης) και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, των υφυπουργών Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης), Σταύρου Καλαφάτη και Υποδομών, Γιώργου Καραγιάννη, της βουλευτή Χαλκιδικής και αναπληρώτριας τομεάρχη Μακεδονίας-Θράκης του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακής Μάλαμα (εκπροσώπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης), του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, μελών της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιχειρηματιών και στελεχών.

Η τελετή απονομής θα ξεκινήσει στις 19:30 (ώρα προσέλευσης), στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, του ΣΕΒ - Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, του ΣΕΒΕ - Σύνδεσμος Εξαγωγέων και της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ μας.

Φέτος και η διοργάνωση του 2020

Φέτος θα πραγματοποιηθεί και η τελετή απονομής των 2ων επιχειρηματικών βραβείων «Θαλής ο Μιλήσιος» (10 Σεπτεμβρίου, ώρα προσέλευσης 17.00), τα οποία τελούν υπό την αιγίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, του ΣΕΒ - Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών και του ΣΕΒΕ - Σύνδεσμος Εξαγωγέων, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμοδίου για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις ΣΔΙΤ, Νίκου Παπαθανάση, του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, με αρμοδιότητα σε θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστου Τριαντόπουλου, του πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Dr. Ernst Reichel, της γενικής προξένου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, Sibylla Bendig, ανώτατων στελεχών του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, μελών της τοπικής αυτοδιοίκησης, κορυφαίων στελεχών επαγγελματικών ενώσεων και επιμελητηρίων και ανώτερων στελεχών σημαντικών επιχειρήσεων.

Θα βραβευθούν οκτώ εταιρείες γερμανικών συμφερόντων, οι οποίες ξεχώρισαν τα τελευταία χρόνια για τη διορατικότητά τους, την καινοτόμα δράση τους, την ταχύτατη ανάπτυξη, την εξωστρέφεια, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την κοινωνικά υπεύθυνη παρουσία τους, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την εναρμόνισή τους με τις αρχές Εταιρικής Διακυβέρνησης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα απονεμηθεί, επίσης, τιμητικό βραβείο σε ανώτατο στέλεχος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου για την προσφορά του στο ελληνογερμανικό επιχειρείν. Υπενθυμίζεται πως η περσινή τελετή δεν πραγματοποιήθηκε, λόγω της ακύρωσης της 85ης ΔΕΘ, εξαιτίας της πανδημία. Ο θεσμός των Επιχειρηματικών Βραβείων αποτελεί πρωτοβουλία της Palladian Communications.