ΔΕΗ - Αύξηση Κεφαλαίου: 80% υψηλότερα σε σχέση με την στόχευση τα έσοδα

31/10/2021, 10:12
ΔΕΗ - Αύξηση Κεφαλαίου: 80% υψηλότερα σε σχέση με την στόχευση τα έσοδα

Έως και 80% υψηλότερα σε σχέση με την αρχική στόχευση θα είναι τα έσοδα της ΔΕΗ από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που ολοκληρώνεται αυτήν την εβδομάδα, αποτέλεσμα της υψηλής ζήτησης και της θετικής υποδοχής από την αγορά των προσφερόμενων μετοχών της εταιρίας.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ της επιχείρησης που ελήφθη το βράδυ της Παρασκευής, θα εκδοθούν από 130 έως 150 εκατ. νέες μετοχές με τιμή διάθεσης θα διαμορφωθεί από 8,50 ευρώ έως 9 ευρώ. Έτσι τα κεφάλαια που θα αντληθούν κυμαίνονται από 1,105 δισ. ευρώ έως 1,350 δισ. ευρώ, έναντι 750 εκατ. που ήταν η αρχική στόχευση της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία με την Selath Holdings (CVC) για την απόκτηση συμμετοχής 10% στο μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΗ με τη διάθεση έως και 395 εκατ. ευρώ, η οποία επιβεβαίωσε το κλίμα για υπερκάλυψη της έκδοσης σε τιμή αντίστοιχη με την τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία της ΔΕΗ.

Η επιτυχία της έκδοσης αυξάνει τη “ δύναμη πυρός” της ΔΕΗ για την υλοποίηση και τον τρόπο χρηματοδότησης της στρατηγικής ανάπτυξης, που περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και εξαγορές στα Βαλκάνια.

Είναι ενδεικτικό ότι στην απόφαση του ΔΣ της ΔΕΗ της Παρασκευής, με την οποία εγκρίθηκε το ενημερωτικό δελτίο για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, περιλαμβάνεται εξουσιοδότηση στον προέδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, κ. Γεώργιο Στάσση, “ να προσαρμόσει και επικαιροποιήσει περαιτέρω το εγκεκριμένο από το Διοικητικό Συμβούλιο της 23ης Σεπτεμβρίου 2021 επικαιροποιημένο Στρατηγικό Σχέδιο της Εταιρείας, λαμβάνοντας υπόψιν το ποσό των αντληθησομένων κεφαλαίων, με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση των επενδυτικών έργων στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και στην Κυκλική Οικονομία, προκειμένου το προσαρμοσμένο και περαιτέρω επικαιροποιημένο Στρατηγικό Σχέδιο να περιληφθεί, όπου και στον βαθμό που θα απαιτηθεί, στο Ενημερωτικό Δελτίο”.

Ως προς την διαδικασία της αύξησης κεφαλαίου, προβλέπονται τα εξής:

-Αύριο Δευτέρα αναμένεται η έγκριση του ενημερωτικού δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

-Το βιβλίο προσφορών θα ανοίξει την Τρίτη 2 Νοεμβρίου και θα κλείσει την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου.

-Προτεραιότητα στην κατανομή των μετοχών θα έχουν οι υφιστάμενοι στις 2 Νοεμβρίου μέτοχοι της ΔΕΗ.