ΟΛΥΜΠΟΣ και HOPEgenesis στηρίζουν τις έγκυες στην ορεινή Ελασσόνα

25/11/2021, 13:07
ΟΛΥΜΠΟΣ και HOPEgenesis στηρίζουν τις έγκυες στην ορεινή Ελασσόνα

Με στόχο την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας η γαλακτοβιομηχανία ΟΛΥΜΠΟΣ και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός HOPEgenesis συνεργάζονται στο πρόγραμμα «ΤΟ ΓΑΛΑ ΘΕΛΕΙ ΠΑΙΔΙΑ» για τη στήριξη και φροντίδα των εγκύων κατοίκων στις περιοχές Καρυάς, Σαρανταπόρου και Αντιχασίων του Δήμου Ελασσόνας.

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε στο πέτρινο σχολείο της Καρυάς Ελασσόνας, στους πρόποδες του Ολύμπου, όπου φοιτούν και σήμερα δεκάδες παιδιά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΛΥΜΠΟΣ η ενημέρωση για το θέμα της υπογεννητικότητας προσέλκυσε το ενδιαφέρον των κατοίκων του χωριού που κατέκλυσαν τις δυο ενοποιημένες αίθουσες του σχολείου.

Ο ιδρυτής της HOPEgenesis μαιευτήρας - γυναικολόγος Δρ. Στέφανος Χανδακάς, μιλώντας στους παρευρισκόμενους, παρουσίασε το έργο της οργάνωσης αλλά και στοιχεία για τον ελληνικό πληθυσμό: «Οι ηλικιωμένοι αυξάνονται, τα παιδιά μειώνονται, οι νέοι μεταναστεύουν, με τρομακτικές συνέπειες σε όλα τα πεδία. Από το 2011 οι θάνατοι ξεπερνούν σταθερά τις γεννήσεις, που επίσης μειώνονται διαρκώς. Ο πληθυσμός της χώρας μας γερνάει ολοένα και περισσότερο, μια τάση η οποία δυστυχώς δεν πρόκειται να αναστραφεί τις επόμενες δεκαετίες».

Όλα αυτά κάθε άλλο παρά μας αφήνουν αδιάφορους, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μιχάλης Σαράντης, που μαζί με τον αδερφό του Δημήτρη Σαράντη είναι ιδιοκτήτες και διοικούν την ΟΛΥΜΠΟΣ.

Ο κ. Σαράντης ανέφερε ότι στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης η συνεργασία με την HOPEgenesis θα διευρυνθεί, και πρόσθεσε ότι η ΟΛΥΜΠΟΣ τα τελευταία χρόνια στηρίζει, με δικό της εσωτερικό πρόγραμμα, τις οικογένειες των εργαζομένων της με παιδιά.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, για την πρωτοβουλία «ΤΟ ΓΑΛΑ ΘΕΛΕΙ ΠΑΙΔΙΑ», που θα ξεκινήσει με την φροντίδα των πρώτων τριών εγκύων γυναικών της περιοχής, μίλησαν, ο Μητροπολίτης Ελασσώνος Χαρίτων, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, η βουλευτής Στέλλα Μπίζιου, ο κοινοτάρχης Καρυάς Νίκος Κατσίβελος, ενώ η δημοσιογράφος Μαριλένα Γεραντώνη αναφέρθηκε στην εμπειρία μιας εργαζόμενης μητέρας στην σκληρή καθημερινότητα της Αθήνας.

Παρέστη επίσης ο αντιπρόεδρος της HOPEgenesis Θαλής Πιτούλης. Στα παιδιά των σχολείων, που ανήκουν στις περιοχές του προγράμματος, μοιράστηκαν σχολικά δώρα, όπως επίσης δώρα δόθηκαν και για τα παιδιά όσων παραβρέθηκαν χθες το μεσημέρι στο δημοτικό σχολείο της Καρυάς.