Συμφωνία Lamda -Eurobank για κατασκευή πύργου γραφείων στο Ελληνικό

23/12/2021, 21:03
Συμφωνία Lamda -Eurobank για κατασκευή πύργου γραφείων στο Ελληνικό

Μνημόνιο συνεργασίας με τη Eurobank σύνηψε η Lamda Development, προκειμένου η τράπεζα να αποκτήσει ακίνητο συνολικού εμβαδού 18.000 τ.μ. εντός της επιχειρηματικής ζώνης στο Ελληνικό.

Η Eurobank επιθυμεί να κατασκευάσει πύργο γραφείων συνολικού εμβαδού 40.000 τ.μ. στο οποίο θα στεγάσει τα γραφεία της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συνολική επένδυση για την ανάπτυξη του πύργου υπολογίζεται σε 140 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για την σύναψη του μνημονίου:

«Η LAMDA DEVELOPMENT S.A. (εφεξής η «Εταιρεία»), σύμφωνα με τον Κανονισμό 596/2014/ΕΕ και τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, έκαστος όπως ισχύει, ανακοινώνει τα εξής αναφορικά με το εμβληματικό έργο του Ελληνικού:

Στο πλαίσιο εφαρμογής του επιχειρηματικού σχεδίου για την ανάπτυξη του εμβληματικού έργου του Ελληνικού, η ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. σύναψε την 22.12.2021 Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) με την Τράπεζα Eurobank Α.Ε., δυνάμει του οποίου τα μέρη θα εξετάσουν την απόκτηση από την Τράπεζα Eurobank Α.Ε. οικοπέδου (εμβαδού περίπου 18 χιλ τ.μ.), χωροθετημένου εντός του Επιχειρηματικού Κέντρου της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, εντός του οποίου θα αναπτυχθεί υπό την επίβλεψη και διαχείριση κατασκευής της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. υψηλό κτήριο (πύργος – tower) αμιγούς χρήσης γραφείων συνολικού εμβαδού 40.000 τ.μ. προκειμένου να μεταφερθούν εκεί τα γραφεία της Τράπεζας.

Το εν λόγω Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) αποτελεί μία ακόμη συμφωνία για ανάπτυξη χώρων γραφείων στο έργο του Ελληνικού. Ο πύργος γραφείων (tower) εκτιμώμενου ύψους άνω των 100μ., προορίζεται να αποτελέσει ένα ακόμη μοναδικό τοπόσημο (landmark) της συγκεκριμένης περιοχής, και της γενικότερης ανάπτυξης του Ελληνικού.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο ως άνω Μνημόνιο, εφόσον υπογραφεί η οριστική συμφωνία μεταξύ των μερών, η συνολική επένδυση για την ανάπτυξη του πύργου υπολογίζεται σε €140εκ.».