MIG: «Άλμα» 58% στις πωλήσεις και κέρδη ύψους 205.1 εκατ. ευρώ κατά το α’ εξάμηνο

24/09/2022, 16:34
MIG: «Άλμα» 58% στις πωλήσεις και κέρδη ύψους 205.1 εκατ. ευρώ κατά το α’ εξάμηνο

Τα νεότερα δεδομένα για τον Όμιλο Marfin από τα αποτελέσματα του εξαμήνου

Οι πωλήσεις του Ομίλου Marfin ανήλθαν σε 205.1 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο του τρέχοντος έτους, έναντι 129.8 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο του 2021, σημειώνοντας σημαντική αύξηση κατά 58%.

Στο ίδιο διάστημα, τα αποτελέσματα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου ανήλθαν σε ζημίες 9.6 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 7.1 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, λόγω της αλματώδους αύξησης (κατά 99%) της μέσης τιμής των καυσίμων το α’ εξάμηνο εφέτος, έναντι του αντίστοιχου, το 2021.

Τα αποτελέσματα του Ομίλου έπειτα από φόρους και δικαιωμάτων μειοψηφίας ανήλθαν σε ζημίες 29.7 εκατ. ευρώ έναντι 7.6 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο του 2021. Στα ανωτέρω οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου, περιλαμβάνεται κέρδος ποσού 5.3 εκατ. ευρώ και 32.9 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, το οποίο προέρχεται από την τροποποίηση / αναδιάρθρωση του τραπεζικού δανεισμού της RKB για εφέτος και της εταιρείας για πέρυσι.

Τα αποτελέσματα χωρίς την επίδραση των ανωτέρω κερδών θα ήταν για το α’ εξάμηνο του 2022 ζημίες 35 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 40.5 εκατ. ευρώ, το α’ εξάμηνο του 2021.

Τα αποτελέσματα του Ομίλου παρουσιάζουν σημαντική εποχικότητα, ενώ, υπάρχουν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά στοιχεία για την κερδοφορία του γ’ τριμήνου του 2022.

Σημαντικά γεγονότα:

  • Ο όμιλος ATTICA ήλθε σε συμφωνία με πιστωτές και μετόχους της ΑΝΕΚ με περιεχόμενο την συγχώνευση με απορρόφηση της ΑΝΕΚ και την καταβολή 80 εκατ. ευρώ προς πλήρη εξόφληση του υποκείμενου δανεισμού της ΑΝΕΚ ύψους 236.4 εκατ. ευρώ (πλέον του συνόλου των ανεξόφλητων τόκων έως την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συναλλαγής).
  • Παραλαβή από τον όμιλο ATTICA τριών (3) υπερσύγχρονων πλοίων τύπου AERO CATAMARAN και δρομολόγησής τους στις γραμμές Σαρωνικού.
  • Επέκταση των δραστηριοτήτων του ομίλου ATTICA στον ξενοδοχειακό τομέα, καθώς και σε εκείνον της εκμετάλλευσης λιμενικών υποδομών, μέσω συμμετοχής του σε διαγωνισμούς διαχείρισης λιμένων.
  • Εντυπωσιακή βελτίωση των αποτελεσμάτων προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) της θυγατρικής εταιρείας εκμετάλλευσης ακινήτων RKB.
  • Ολοκλήρωση εξαγοράς του ποσοστού μειοψηφίας στη θυγατρική RKB, έναντι ανταλλάγματος ακινήτων.