Lyktos Group: Γιατί δεν μπήκαμε στην ΑΜΚ της Παγκρήτιας Τράπεζας

27/10/2022, 19:43
Lyktos Group: Γιατί δεν μπήκαμε στην ΑΜΚ της Παγκρήτιας Τράπεζας

O Μιχάλης Σάλλας δεν μπήκε στην αύξηση κεφαλαίου καθώς είχε αποφασιστεί ότι βασικός μέτοχος της Παγκρήτιας θα έπρεπε να είναι ένας.

Ως μεγάλη επιτυχία χαρακτηρίζουν την ολοκλήρωση της ΑΜΚ της Παγκρήτιας Τράπεζας πηγές που βρίσκονται κοντά στον κ. Μιχάλη Σάλλα, και της Lyktos Group που ήταν ο πρώην βασικός μέτοχος της τράπεζας.

Όπως αναφέρουν πηγές ο κ. Μιχάλης Σάλλας δεν μπήκε στην αύξηση κεφαλαίου καθώς είχε αποφασιστεί ότι βασικός μέτοχος της Παγκρήτιας θα έπρεπε να είναι ένας και να μην υπάρχει πολυδιάσπαση και για το λόγο αυτό υποστήριξαν την επενδυτική εταιρεία Thrivest Holding Ltd. συμφερόντων των επιχειρηματιών συμφερόντων των Δ. Μπάκου, Γ. Καϋμενάκη και Α. Εξάρχου.

Σημειώνουν, επίσης πως η Lyktos δεν μπήκε και στη πρώτη φάση της ΑΜΚ που έληξε στις 11 Οκτωβρίου προκειμένου να υπάρχει πλήρης διερεύνηση όλου του πλαισίου.

Έτσι και σήμερα αποφασίστηκε η Lyktos να κάνει λίγο πίσω για να έχει η Παγκρήτια ένα και μοναδικό ισχυρό στρατηγικό επενδυτή.

Μάλιστα οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως όπως ζητήθηκε από τον κ. Σάλλα και τη Lyktos το 2017 να μπει και να διασώσει την τράπεζα, το ίδιο ακριβώς έγινε και τώρα.

Ακόμη αναφέρουν ότι οι νέοι επενδυτές έχουν δηλώσει ότι θα σεβαστούν τον μέχρι τώρα στρατηγικό σχεδιασμό της Παγκρήτιας με την απορρόφηση της HSBC και την Τράπεζας Χανίων που έχει στόχο να την καταστήσει τον 5ο τραπεζικό πόλο της χώρας με στόχευση τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.