Σπύρος Θεοδωρόπουλος: Μονόδρομος η αύξηση των μισθών

12/11/2022, 18:40
Σπύρος Θεοδωρόπουλος: Μονόδρομος η αύξηση των μισθών

Οι καταθέσεις και από ιδιώτες και από επιχειρήσεις βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα 12ετίας.

Θετικός για περαιτέρω επενδύσεις εμφανίστηκε ο Δ/νων Σύμβουλος της Bespoke SGA Holdings Σπύρος Θεοδωρόπουλος κατά τη διάρκεια του συνεδρίου CEO Initiative Forum. Μάλιστα ο πρώην “ισχυρός” άνδρας του ομίλου Chipita δήλωσε ότι η αύξηση των μισθών είναι πλέον “μονόδρομος”. Οπως είπε, “ο ολοένα αυξανόμενος πληθωρισμός θα περάσει στους μισθούς οι οποίοι πρέπει να ανέβουν και να προσαρμοστούν στα σημερινά δεδομένα. Γιατί στο τέλος θα φτιάξουμε μια οικονομία στην οποία οι αριθμοί θα ευημερούν και ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού δεν θα έχει τα απαραίτητα για να ζήσει”.

Μάλιστα ο κ. Θεοδωρόπουλος σχολίασε ότι και οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε μισθολογικές αυξήσεις τονίζοντας πως η αύξηση των εισοδημάτων είναι και ανάγκη.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρόπουλο, δύο είναι λόγοι που επιτρέπουν στις ελληνικές επιχειρήσεις να προχωρήσουν σε αύξηση μισθών: Το γεγονός πως ο πληθωρισμός είναι πλέον παγκόσμιο φαινόμενο και άρα δεν τίθεται θέμα μειωμένης ανταγωνιστικότητας για το εγχώριο επιχειρείν και το ότι οι εργαζόμενοι είναι και καταναλωτές.

Σε καλή κατάσταση καταναλωτές και επιχειρήσεις

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία παρά τις δυσκολίες και την γενικότερη γκρίνια οι εγχώριες επιχειρήσεις βρίσκονται σε καλή κατάσταση αφού τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης που έφερε η πανδημία έγινε ακόμη ένα “ξεκαθάρισμα” και φάνηκε ποιες άντεξαν και ποιες αναγκάστηκαν να κλείσουν. Οπως είπε “και ο Έλληνας καταναλωτής είναι σε καλή κατάσταση παρά τη γκρίνια. Η μεσαία τάξη έχει πάρει “ανάσα” τα τελευταία χρόνια. Οι καταθέσεις και από ιδιώτες και από επιχειρήσεις βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα 12ετίας και νομίζω ότι γενικώς είμαστε σε καλή κατάσταση”.

Τέλος, ο κ. Θεοδωρόπουλος σχολιάζοντας τον αυξημένο πληθωρισμό δήλωσε: “δεν ξέρω γιατί μας τρομάξει. Όσοι έχουμε κάποια ηλικία, έχουμε ζήσει με 20% και 25% και 30% πληθωρισμό. Οι επιχειρήσεις δεν πεθαίνουν με τέτοια ύψη πληθωρισμού, όπως τα σημερινά, πρέπει να προσαρμοστούν».