Ο όμιλος «ΕΛΛΑΚΤΩΡ» αποπλήρωσε πλήρως το ομόλογο των 670 εκατ. ευρώ

16/12/2022, 12:09
Ο όμιλος «ΕΛΛΑΚΤΩΡ» αποπλήρωσε πλήρως το ομόλογο των 670 εκατ. ευρώ

Η αποπληρωμή του υπολοίπου των ομολογιών, ολοκληρώθηκε.

Ολοκληρώθηκε η πλήρης αποπληρωμή του διεθνούς εταιρικού ομολόγου του ομίλου «Ελλάκτωρ», από τη θυγατρική της εταιρεία, Ellaktor Value PLC. Συγκεκριμένα, η Ellaktor Value PLC, εκδότρια του διεθνούς ομολόγου, σε συνέχεια της από 25ης Νοεμβρίου ανακοίνωσης περί της αποπληρωμής του υπολοίπου των ομολογιών, ονομαστικής αξίας 172.843.000€, λήξεως 2024, με τιμή 101.594%, γνωστοποιεί ότι τη 15η Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκε επιτυχώς η αποπληρωμή του.

Με αυτή τη συναλλαγή, υλοποιήθηκε η ολοσχερής αποπληρωμή του συνόλου των ομολογιών του διεθνούς εταιρικού ομολόγου 670 εκατ. ευρώ (εκδόσεως 2019), δύο έτη νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία λήξης του.

Ο Ευθύμιος Μπουλούτας, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου «Ελλάκτωρ», τόνισε ότι «η αποπληρωμή του διεθνούς εταιρικού ομολόγου και μάλιστα, δύο χρόνια νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία λήξης, αποτελεί την ολοκλήρωση ενός σημαντικού στρατηγικού στόχου για την περαιτέρω επιχειρησιακή και χρηματοοικονομική του θωράκιση, ιδιαίτερα μάλιστα αν λάβει κανείς υπόψη το ασταθές μακροοικονομικό περιβάλλον, στο οποίο καλούμαστε να επιχειρήσουμε».