Δωρεά από Μπουρλά-Pfizer για την ενίσχυση του έργου κοινωνικών φορέων της Θεσσαλονίκης

22/12/2022, 15:14
Δωρεά από Μπουρλά-Pfizer για την ενίσχυση του έργου κοινωνικών φορέων της Θεσσαλονίκης

Πρόκειται για 10 φορείς, οι οποίοι προσφέρουν σημαντικό έργο σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Μια σημαντική δωρεά ύψους 600.000 δολαρίων ανακοίνωσε ο Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Ιnc. για την ενίσχυση 10 κοινωνικών φορέων της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για 10 φορείς, οι οποίοι προσφέρουν σημαντικό έργο σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες: σε παιδιά, ΑμεΑ και ανθρώπους τρίτης ηλικίας, στη Θεσσαλονίκη αλλά και στη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα. Η εκδήλωση για την ανακοίνωση της δωρεάς πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου στο παγκόσμιο Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη.

Η δωρεά αυτή έρχεται σε συνέχεια της έκδοσης του βιβλίου του Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά “Moonshot”, του οποίου τα έσοδα από την παγκόσμια κυκλοφορία του θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, όπως είχε ανακοινωθεί. Η συγκεκριμένη δωρεά στους φορείς της Θεσσαλονίκης αποτελεί μέρος των εσόδων από την παγκόσμια κυκλοφορία του βιβλίου. Υπενθυμίζεται, ότι το “Moonshot” κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2022, και εξιστορεί τους εννέα γεμάτους ένταση μήνες του 2020, όταν οι επιστήμονες της Pfizer/BioNTech έκαναν το «αδύνατο δυνατό», ανακαλύπτοντας το εμβόλιο κατά της COVID-19.

Αποδέκτες αυτής της δωρεάς του Δρ. Α. Μπουρλά και της Pfizer είναι 10 φορείς της Θεσσαλονίκης.

  • ΕΙΔΙΚA ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ: ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΘΗΛΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «Η ΜΕΛΙΣΣΑ»
  • ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ «Ο ΣΩΤΗΡ»
  • «ΣΥΖΩΗ» ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ, ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΟΡΑΣΗΣ & ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ
  • ΕΙΔΙΚΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ, ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΟΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ «ΕΛΠΙΔΑ»
  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ (ΕΛΕΠΑΠ), παράρτημα Θεσσαλονίκης
  • ΧΑΡΙΣΕΙΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ "ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΟΥΛ Δ. ΜΟΔΙΑΝΟ"

Όπως ανέφεραν οι φορείς κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η δωρεά αυτή θα ενισχύσει και θα συμβάλλει στη βελτίωση της καθημερινότητας των ευαίσθητων ομάδων, είτε με αναβάθμιση των υλικοτεχνικών υποδομών και των συνθηκών διαβίωσης, είτε με καινοτόμα θεραπευτικά προγράμματα, είτε με ενίσχυση του απαραίτητου επιστημονικού προσωπικού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Yφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, κ. Σταύρος Καλαφάτης, η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη κα. Elizabeth K. Lee, o Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, εκπρόσωποι των Φορέων και εκπρόσωποι του Τύπου.

Ο Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Inc., ανέφερε κατά την ομιλία του: «Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που σήμερα από την Θεσσαλονίκη υλοποιώ μια ακόμα υπόσχεση που έδωσα όταν κυκλοφόρησε το βιβλίο μου, το “Moonshot”. Η πράξη αυτή αποτελεί μια μικρή αναγνώριση του έργου και της προσφοράς των 10 αυτών φορέων, και μια συμβολή, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν το έργο τους και να προσφέρουν μια καλύτερη ζωή σε ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη. Για εμένα προσωπικά αλλά και για τη Pfizer αποτελεί δέσμευση σε έναν κόσμο που αλλάζει διαρκώς, να παραμείνουμε σταθερά αλληλέγγυοι στο πλευρό της κοινωνίας, δημιουργώντας αξία για τους Aσθενείς, τους συνανθρώπους μας και για τη χώρα μας.»

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης δήλωσε : «Γνωρίζουμε πια ότι ο Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά δεν ξεχνάει τις ρίζες του και είμαστε βέβαιοι ότι η Θεσσαλονίκη είναι καθημερινό σημείο αναφοράς και έγνοιας στη σκέψη και στην καρδιά του. Η επιλογή της Pfizer να δημιουργήσει το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας στην πόλη του, είναι πλέον για μας μια διαρκής υπενθύμιση της προσφοράς του. Η πράξη του αυτή, να προσφέρει οικονομική υποστήριξη σε φορείς και ιδρύματα της Θεσσαλονίκης που αγκαλιάζουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, τους ηλικιωμένους - και ιδιαίτερα τους νέους και τα παιδιά που διαβιούν σε χώρους φιλοξενίας και προστασίας - συνοδοιπορεί στην πολιτική του Τομέα Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών. Η ιδιωτική αυτή πρωτοβουλία στέκεται πλάι στο πρόγραμμα “ΣτηρίΖω”, που υλοποιεί ο Τομέας, με στόχο μια κοινωνία αλληλεγγύης.»

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος σημείωσε: «Θέλω να συγχαρώ τον Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά για τη σημαντική του πρωτοβουλία να δωρίσει μέρος των εσόδων του βιβλίου του σε κοινωνικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ήταν και θα παραμείνει δίπλα σε αυτόν τον σπουδαίο αγώνα που κάνετε, όχι μόνο για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και για την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία καλών θέσεων εργασίας στην περιοχή μας. Είμαστε εδώ να περπατήσουμε μαζί αυτόν τον δρόμο της επιτυχίας, καθώς τα επόμενα χρόνια η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία θα είναι κόμβος επιχειρηματικότητας και καινοτομίας για όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.».

Τέλος, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, δήλωσε: «Αυτή η δεκαετία είναι της Θεσσαλονίκης. Όλα τα στοιχεία και τα δεδομένα το πιστοποιούν. Κάθε ιστορικός κύκλος έχει ορισμένα γεγονότα που τον σηματοδοτούν. Για τη Θεσσαλονίκη η επένδυση της Pfizer ήταν ένα από αυτά. Αποτέλεσε ψήφο εμπιστοσύνης που δημιούργησε μια νέα δυναμική. Η πρωτοβουλία της Pfizer να προχωρήσει σε δωρεές προς Ιδρύματα της Θεσσαλονίκης πέρα από αξιόλογη, στέλνει και ένα σημαντικό μήνυμα. Μήνυμα ότι η τεχνολογία συμβαδίζει με την αλληλεγγύη … η ανάπτυξη με την κοινωνική συνοχή … την πρόνοια, το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο.»