Παγκόσμιος Ενεργειακός παίκτης η MYTILINEOS με τιμή-στόχο τα 31,2 ευρώ

22/12/2022, 18:45
Παγκόσμιος Ενεργειακός παίκτης η MYTILINEOS με τιμή-στόχο τα 31,2 ευρώ

Η NBG δίνει σύσταση outperform,υψηλή τιμή στόχο στα 31,20 ευρώ και 62% περιθώριο ανόδου.

Η MYTILINEOS, έχοντας μετατραπεί σε ένα Παγκόσμιο Ενεργειακό παίκτη προχωράει δυναμικά στη νέα εποχή μετά και την πρόσφατη παρουσίαση της νέας της στρατηγικής σημειώνει η NBG στο τελευταίο της report με τίτλο: Mytilineos – Moving Forwards and Transforming into a Global Energy Player.

Ο αναλυτής στο report, σχολιάζοντας αυτή τη μετάβαση αναφέρει ότι η MYTILINEOS επιτυγχάνει:

  1. Την απλοποίηση του Equity story, ξεκλειδώνοντας την κρυμμένη της αξία με την έμφαση να δίνεται τόσο στις ΑΠΕ και τη Βιωσιμότητα όσο και στο Διεθνή χαρακτήρα της Εταιρείας
  2. Περαιτέρω βελτίωση τόσο της εσωτερικής της Λειτουργίας όσο και των Συνεργειών μεταξύ των τμημάτων για την καλύτερη αξιοποίηση ευκαιριών

Η NBG δίνει σύσταση outperform, υψηλή τιμή στόχο στα 31,20 ευρώ και 62% περιθώριο ανόδου.

Χαρακτηρίζει τη MYTILINEOS ως τον ιδανικό εκπρόσωπο όσων αφορά στην ενέργεια, μετάβαση τη βιωσιμότητα και κυρίως τις «πράσινες» επενδύσεις, αξιολογώντας τα υπάρχοντα έργα ΑΠΕ καθώς και αυτά που βρίσκονται σε διάφορα στάδια ανάπτυξης με €1,815εκάτ. ή €13.4/μετοχή (σχεδόν το 70% της σημερινής αξίας της μετοχής της Εταιρείας).

Η NBG για το 2022 αναμένει EBITDA και καθαρά κέρδη €786 εκατ. και €474 εκατ. αντίστοιχα, ενώ για 2023 και 2024 αυτά αυξάνονται σε €950 εκατ. και €1,053 εκατ. (σε επίπεδο EBITDA ) και €577 εκατ. και €644 εκατ. (σε επίπεδο καθαρών κερδών), δείχνοντας μία ξεκάθαρη ανοδική τάση τα επόμενα έτη.

Ταυτόχρονα, η Εταιρεία διατηρεί ένα πολύ δυνατό Balance Sheet, παρά τις σημαντικές επενδύσεις που προσβλέπουν σε μελλοντική αύξηση της κερδοφορίας της, διατηρώντας ιδιαίτερα χαμηλά τα επίπεδα μόχλευσης (κοντά στο 1x από το 2023 και μετά).

Μετά κα τη συγκεκριμένη έκθεση επιβεβαιώνεται οι ιστορικά υψηλές επιδόσεις της MYTILINEOS το 2022 όχι μόνο θα έχει συνέχεια αλλά και αναμένεται να αποτελέσει βάση για περαιτέρω ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια με την Εταιρεία να εδραιώνεται σε νέα επίπεδα μεγεθών (EBITDA >1δισ.).