Μασούτης: Η μείωση του ενεργειακού κόστους πρέπει να έρθει άμεσα για επιχειρήσεις και νοικοκυριά

21/01/2023, 16:31
Μασούτης: Η μείωση του ενεργειακού κόστους πρέπει να έρθει άμεσα για επιχειρήσεις και νοικοκυριά

Την τάχιστη αποτύπωση της μείωσης του ενεργειακού κόστους στους λογαριασμούς νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ζήτησε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Την τάχιστη αποτύπωση της μείωσης του ενεργειακού κόστους στους λογαριασμούς νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ζήτησε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Γιάννης Μασούτης.

Ο πρόεδρος δήλωσε ότι είναι «ύψιστη προτεραιότητα που πρέπει να γίνει πραγματικότητα, χωρίς καθυστέρηση, η τάχιστη αποτύπωση της μείωσης του ενεργειακού κόστους (ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο) στους λογαριασμούς νοικοκυριών και επιχειρήσεων, στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο».

Συγκεκριμένα επεσήμανε ότι «η χρονική συγκυρία είναι ευνοϊκή, καθώς επίκειται η έναρξη της χειμερινής περιόδου και η επικράτηση χαμηλότερων θερμοκρασιών, που σημαίνει ότι θα αυξηθούν οι ενεργειακές ανάγκες για το σύνολο της κοινωνίας και βέβαια για τις επιχειρήσεις».

Μάλιστα, ο κ. Μασούτης υπογράμμισε πως σε αυτό το πλαίσιο «η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος ζητά να συρρικνωθεί το κόστος της ενέργειας σε επίπεδο ανάλογο αυτού που καταγράφεται στις διεθνείς και εγχώριες τιμές του, προκειμένου να ελαφρυνθούν οι επιχειρήσεις και να επικεντρωθούν στις αναπτυξιακές και επενδυτικές τους προοπτικές».