Μασούτης: Νέα καταστήματα σε Αττική, Σαντορίνη και Μύκονο

24/01/2023, 16:27
Μασούτης: Νέα καταστήματα σε Αττική, Σαντορίνη και Μύκονο

Το δίκτυο αριθμεί πλέον 379 καταστήματα και απασχολεί 10.000 εργαζόμενους.

Με νέα καταστήματα στην Αττική, Σαντορίνη και Μύκονο ξεκίνησε το αναπτυξιακό της πλάνο για το 2023 η εταιρεία Μασούτης. Στις πρώτες μέρες του νέου χρόνου ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση των καταστημάτων της εταιρείας Αφοι Ιωάννου Δεναξά ΕΠΕ, με 5 super market (1 στο Παλαιό Φάληρο, 1 στη Μύκονο και 3 στη Σαντορίνη) και 1 Cash&Carry στη Σαντορίνη.

Αμέσως μετά υπογράφηκε η μεταβίβαση 2 καταστημάτων της Γέγος στις περιοχές Αργυρούπολη και Κερατέα, τα οποία θα λειτουργήσουν επίσημα με την επωνυμία Μασούτης από 1 Φεβρουαρίου. Ταυτόχρονα, είναι σε εξέλιξη το πλάνο για την είσοδο των Grand Μασούτης στην αγορά της Αττικής.

Σε εξέλιξη το Grand Μασούτης

Το μεγαλύτερο έργο της εταιρείας στη Αττική βρίσκεται σε εξέλιξη και είναι το Grand Μασούτης στις Τρεις Γέφυρες που θα ανοίξει το 2023 σε ιδιόκτητο χώρο ενώ το πρώτο Grand Μασούτης 2.000 τ.μ. θα ανοίξει στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης στη Γλυφάδα. Ταυτόχρονα, η εταιρεία μελετά εξαγορές και συνεργασίες που θα εξαπλώσουν το δίκτυο σε νέες περιοχές ή θα έρθουν να ενδυναμώσουν την παρουσία της σε κάποιες άλλες και συνεχίζει την οργανική της ανάπτυξη με πρόγραμμα επένδυσης €25 εκατ. για νέα καταστήματα και ανακαινίσεις καταστημάτων.

Η προηγούμενη χρονιά για την Μασούτης έκλεισε με ανοδική τάση του τζίρου κάτι που είναι πολύ θετικό, λαμβάνοντας υπόψη την προσπάθεια να συγκρατήσει τις τιμές στα καταστήματα μέσα σε ένα πολύ δυνατό κύμα ανατιμήσεων. Το δίκτυο αριθμεί πλέον 379 καταστήματα και απασχολεί 10.000 εργαζόμενους.

Την αισιοδοξία για την καινούρια χρονιά αποτυπώνουν και οι δηλώσεις του κ. Γιάννη Μασούτη από την θέση του Προέδρου της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων πως «οι επιχειρήσεις άντεξαν το 2022 και προσβλέπουν σε ανοδικούς ρυθμούς ανάπτυξης και το έτος 2023». Και συμπλήρωσε: «Το 2023 θα αντιμετωπίσουμε νέες δοκιμασίες. Η παγκόσμια οικονομική συγκυρία όπως διαμορφώθηκε από την εκτίναξη του κόστους ενέργειας λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία συνεχίζει να επηρεάζει και τη χώρα μας. Αναγνωρίζουμε ότι η κυβέρνηση στήριξε με στοχευμένες παρεμβάσεις τα ελληνικά νοικοκυριά καθώς και τις επιχειρήσεις. Σε αντίστοιχα μέτρα στήριξης και για το 2023 αποσκοπεί η επιχειρηματική κοινότητα. Το 2023 αισιοδοξούμε ότι θα είναι μία χρονιά ανάπτυξης, ευημερίας και προόδου, με τις επιχειρήσεις να στηρίζουν εργαζόμενους και εθνική οικονομία».