Intrakat: Νέα διαθέσιμα κεφάλαια 100 εκατ. από την ΑΜΚ για επενδύσεις

Intrakat: Νέα διαθέσιμα κεφάλαια 100 εκατ. από την ΑΜΚ για επενδύσεις

Στόχος της εταιρείας είναι να ενισχύσει τις δραστηριότητές της σε κατασκευαστικά έργα, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Διαχείριση Απορριμμάτων, ΣΔΙΤ και παραχωρήσεις-αξιοποίηση ακινήτων

Σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση για την κάλυψης της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Intrakat, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία

Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος έληξε την Πέμπτη και πληροφορίες αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο, ενώ συμμετείχε και η Winex, συμφερόντων Μπάκου-Καϋμενάκη-Εξάρχου.

Στην Intrakat, η Winex ελέγχει το 31,7%, η Blue Silk το 13,6%, η Castellano Properties to 13,08%, η Adamas Group το 8,13% και η Intracom Holdings το 5,09%. To υπόλοιπο 28,3% βρίσκεται στην ελεύθερη διασπορά.

Τα αναπτυξιακά σχέδια

Τα νέα κεφάλαια ύψους 100 εκατ. ευρώ θα ενισχύσουν τα αναπτυξιακά σχέδια του ομίλου σε πέντε πυλώνες. Στόχος της εταιρείας είναι να ενισχύσει τις δραστηριότητες της στους τομείς κατασκευαστικά έργα, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Διαχείριση Απορριμμάτων, ΣΔΙΤ και παραχωρήσεις και αξιοποίηση ακινήτων.

Στις ΑΠΕ μετά τις εξαγορές που πραγματοποιήθηκαν, ο όμιλος Intrakat διαθέτει σημαντικό χαρτοφυλάκιο έργων αιολικών και φωτοβολταϊκών συνολικής ισχύος 1.800 MW (1.000 MW αιολικά πάρκα και 800 MW φωτοβολταϊκά).

Στο χαρτοφυλάκιο μονάδων ΑΠΕ με εξασφαλισμένη τιμή πώλησης της παραγόμενης ενέργειας για 20 έτη, προστέθηκε προ λίγων μηνών ένα ακόμη αιολικό πάρκο ισχύος 32 MW. Για την περαιτέρω διείσδυση στον τομέα των ΑΠΕ σχεδιάζει την ανάπτυξη 11 σταθμών αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση συσσωρευτών συνολικής ισχύος 700MW.

Υποδομές και μεγάλα έργα

Σχέδια και στον τομέα των ΣΔΙΤ και παραχωρήσεων έχει η Intrakat η οποία στοχεύει και σε πληθώρα ενεργών διαγωνισμών, σε διάφορα στάδια των διαγωνιστικών διαδικασιών. Επίσης, η εταιρεία έχει ως στόχο τη συμμετοχή της σε επιπρόσθετους διαγωνισμούς που αναμένονται να προκηρυχθούν την περίοδο 2023 – 2024.

Η ανάπτυξη υποδομών και τα μεγάλα κατασκευαστικά έργα αποτελούν βασική προτεραιότητα του Ομίλου. Σε πρώτο πλάνο μπαίνουν τα υδραυλικά και σιδηροδρομικά έργα, υποδομές σχολικών συγκροτημάτων και δικαστικών μεγάρων, τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων, αναβαθμίσεις δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης και τα έργα διαχείρισης στερεών και υγρών αποβλήτων.

Στο επίκεντρο και το Real Estate

Παράλληλα το ενδιαφέρον της εταιρείας είναι μεγάλο και για τον τομέα ανάπτυξης ακινήτων. Σημειώνεται ότι η Intrakat ολοκλήρωσε και λειτουργεί από τις αρχές του 2022 το πρώτο 5άστερό ξενοδοχείο στην Αθήνα, το «Milos». Επίσης, ανακατασκευάζει στο κέντρο της Αθήνας και επί της οδού Ιπποκράτους, 9όροφο κτίριο γραφείων συνολικής επιφάνειας 7.300 τ.μ., το οποίο θα λάβει πράσινη πιστοποίηση LEED με την ολοκλήρωση της ανακατασκευής του.

Επίσης, μέσω της θυγατρικής «INTRA Estate» αγόρασε οικόπεδο στην Άνω Μερά Μυκόνου με σκοπό την ανάπτυξη συγκροτήματος κατοικιών χωρητικότητας 256 κλινών, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία εντός του 2024.

Επίσης, η εισηγμένη εξαγόρασε, μέσω της κατά 100% θυγατρικής της εταιρείας “Intra Estate Σχοινούσα Μ.Α.Ε.”, το ξενοδοχείο “Apanema Resort” στη Χώρα Μυκόνου, το οποίο θα ανακατασκευαστεί πλήρως και θα μετατραπεί σε luxury boutique hotel με branded εστιατόριο με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης εντός του 2024.