Όμιλος Ηρακλής: Συμφωνία εξαγοράς του συνόλου των μετοχών της Λαρσινός

06/03/2023, 17:31
Όμιλος Ηρακλής: Συμφωνία εξαγοράς του συνόλου των μετοχών της Λαρσινός

Συμφωνία εξαγοράς του συνόλου των μετοχών της Λαρσινός ανακοίνωσε ο Όμιλος Ηρακλή

Ο Όμιλος Ηρακλής, μέλος της Holcim, στο πλαίσιο υλοποίησης της στρατηγικής του, ανακοίνωσε συμφωνία για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της εταιρείας Λαρσινός Α.Ε.

«Η επιχειρηματική αυτή κίνηση είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με την στρατηγική ανάπτυξης του ομίλου και στοχεύει τόσο στην περαιτέρω ενίσχυση της ηγετικής του θέσης στον κλάδο των δομικών υλικών όσο και στη διεύρυνση του γεωγραφικού του αποτυπώματος» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η Λαρσινός ΑΕ είναι μία από τις πιο δυναμικές και ταχύρρυθμα αναπτυσσόμενες εταιρείες στους τομείς παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος από σταθερές (εμπορικές) μονάδες, παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος από κινητές (εργοταξιακές) μονάδες, παραγωγής αδρανών υλικών και εκμετάλλευσης λατομείων.

Με αυτήν την εξαγορά, Πελοπόννησο, αφετέρου ενισχύει τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης εκτέλεσης τεχνικών έργων μέσω των εργοταξιακών μονάδων σε όλη τη χώρα. Στον τομέα των αδρανών υλικών, η συμφωνία ο Όμιλος Ηρακλής, στον τομέα του έτοιμου σκυροδέματος, αφενός επεκτείνει το εμπορικό του δίκτυο κυρίως στηνδιευρύνει το γεωγραφικό αποτύπωμα της εταιρείας στην Κορινθία, τη Μεσσηνία και τη Φθιώτιδα.

Η συμφωνία τελεί υπό την αίρεση έγκρισης της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Ο Δημήτρης Χανής, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ηρακλής, ανέφερε σχετικά:

«Προχωρούμε σε μια ακόμη πολύ σημαντική επένδυση για τον Όμιλο Ηρακλής, η οποία συνάδει με τη στρατηγική μας για πολύπλευρη ανάπτυξη, τόσο οργανική όσο και μέσω συνεργασιών και εξαγορών. Παράλληλα, επιβεβαιώνει τη μακροπρόθεσμη δέσμευση της Holcim στην ελληνική αγορά και την εμπιστοσύνη στις αναπτυξιακές προοπτικές της. Η σημαντική αυτή εξαγορά σε συνδυασμό με τις επενδύσεις που πραγματοποιήσαμε το προηγούμενο διάστημα δίνει νέα δυναμική στον όμιλο και μας επιτρέπει να πορευτούμε με ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον, το οποίο παρουσιάζει σημαντικές επιχειρηματικές προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες».