MIG: Απορρίφθηκε και η δεύτερη αίτηση προσωρινής διαταγής του Μ. Ηλιόπουλου

14/03/2023, 18:35
MIG: Απορρίφθηκε και η δεύτερη αίτηση προσωρινής διαταγής του Μ. Ηλιόπουλου

Το επόμενο ραντεβού των δύο πλευρών στα δικαστήρια έχει δοθεί για τις 3 Απριλίου.

Απορρίφθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης από το αρμόδιο δικαστήριο και η δεύτερη αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής κατά της MIG που είχε υποβάλει η πλευρά του Μάριου Ηλιόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο επιχειρηματίας έχει στραφεί κατά της συμφωνίας που έχει συνάψει η εισηγμένη με την βασική πιστώτριά της στο πλαίσιο της οποίας αποκτά δάνειά της που προσεγγίζουν τα 450 εκατομμύρια με αντάλλαγμα μετοχές που κατέχει στην ακτοπλοϊκή Attica Group και οι οποίες αντιστοιχούν στο 80% περίπου του μετοχικού κεφαλαίου της. Αυτή είναι η συμφωνία που επιχειρεί να ματαιώσει ο Μ. Ηλιόπουλος.

Σε αυτό το κλίμα έχει αγοράσει μετοχές της MIG που ξεπερνούν το 10% των δικαιωμάτων ψήφου ενώ η τράπεζα Πειραιώς, βασικός μέτοχος της MIG, έχει αυξήσει το ποσοστό της από 32% περίπου στις αρχές του χρόνου κοντά στο 57% σήμερα, και παράλληλα έχει υποβάλει και δημόσια πρόταση για να αποκτήσει τις υπόλοιπες μετοχές.

Η τράπεζα Πειραιώς έχει ζητήσει από την MIG να περιμένει να ολοκληρώσει τη συμφωνία με τους πιστωτές της εως ότου εγκριθεί από την επιτροπή ανταγωνισμού.

Σημειώνεται πως η γενική συνέλευση της MIG έχει υπερψηφίσει με μεγάλη πλειοψηφία την συμφωνία.

Το επόμενο ραντεβού των δύο πλευρών στα δικαστήρια έχει δοθεί για τις 3 Απριλίου, οπότε και θα γίνει η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων που ζήτησε με την πρώτη αίτηση ο προσφεύγων.