Intrakat: Οι ισχυρές αναπτυξιακές κινήσεις της διοίκησης Εξάρχου

22/03/2023, 10:32
Intrakat: Οι ισχυρές αναπτυξιακές κινήσεις της διοίκησης Εξάρχου

Σε μια νέα τροχιά εξέλιξης έχει μπει η Ιntrakat, διαθέτοντας ισχυρότατη κεφαλαιακή βάση και ανεκτέλεστο πακέτο έργων στο 1,5 δισ. ευρώ.

Σε μια νέα τροχιά εξέλιξης έχει μπει ο Όμιλος Ιntrakat, διαθέτοντας ισχυρότατη κεφαλαιακή βάση και με ανεκτέλεστο πακέτο έργων στο 1,5 δισ. ευρώ.

Η νέα διοίκηση με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Εξάρχου χτίζει τη νέα Intrakat με γνώμονα την εξωστρέφεια στις επενδύσεις, κάνοντάς την ανταγωνιστική με σύγχρονους όρους σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησής της και με στόχο να είναι ένας από τους ισχυρότερους ομίλους της χώρας και από τους μεγαλύτερους στη ΝΑ Ευρώπη.

Έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 100 εκατ. ευρώ, μία από τις μεγαλύτερες ΑΜΚ που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στον συγκεκριμένο κλάδο -και όχι μόνο-, η διοίκηση Εξάρχου βασίζεται σε έναν σαφή στρατηγικό και επενδυτικό προσανατολισμό.

Εστιάζει στους τομείς Κατασκευών – Υποδομών, Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Ανάπτυξης Ακινήτων, Παραχωρήσεων / ΣΔΙΤ και Διαχείρισης Απορριμμάτων, τομείς στους οποίους ο όμιλος έχει ισχυρή παρουσία και θα επεκτείνει ακόμη περισσότερο το επιχειρησιακό αποτύπωμά του τα επόμενα έτη.

Ο όμιλος συμμετέχει δυναμικά σε εμβληματικά αναπτυξιακά έργα εθνικής σημασίας, όπως το Hellinikon Marina Tower, ο Οδικός Άξονας ΝΔ Πελοποννήσου, η ολοκλήρωση της Λ. Κύμης, ο ΒΟΑΚ, τα Δίκτυα Διανομής ΔΕΔΔΗΕ κ.ά., ενώ σημαντική είναι η συμμετοχή του και σε άλλα μεγάλα ΣΔΙΤ έργα.

Η Intrakat θα διεκδικήσει και τη νέα παραχώρηση της Αττικής Οδού, συμμετέχοντας ως μέρος κοινοπραξίας με ποσοστό 30% με την πορτογαλική BRISA, έναν ευρωπαϊκό κολοσσό με τεράστια πείρα στη διαχείριση οδικών δικτύων και αυτοκινητοδρόμων.

O Γιάννης Στουρνάρας έχει αναλάβει ενεργό ρόλο ώστε οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές να συνεχίσουν την διαδικασία συμμετοχής τους στην επικείμενη ΑΜΚ της Attica Bank

Στο πλαίσιο της πράσινης μετάβασης αλλά και της ενεργειακής πρόκλησης, ο όμιλος επενδύει και στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, οι οποίες θα αποτελέσουν επενδυτική προτεραιότητα και βασικό μοχλό ανάπτυξης, με σταθερές χρηματοροές για τα επόμενα έτη, έχοντας ήδη ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ ισχύος 1,8 GW και αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 0,7 GW.

Στα σχέδια του ομίλου συγκαταλέγεται, επίσης, η ισχυροποίηση της παρουσίας του στο Real Estate και στις τουριστικές υποδομές, όπου υπάρχουν σημαντικές προοπτικές.

Η Intrakat εστιάζει σε high-end τουριστικούς προορισμούς, όπως είναι η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Πάρος, η Σύρος, η Αθήνα και η Κρήτη, με στόχο να αναπτύξει πολυτελείς ξενοδοχειακές και οικιστικές μονάδες.

Η Intrakat ανέλαβε για λογαριασμό της ΔΕΗ Α.Ε. την κατασκευή νέου δικτύου οπτικών ινών μέχρι το σπίτι (Fiber To The Home) νέας γενιάς σε τρεις δήμους της Αττικής.

Η ολοκλήρωση της εγκατάστασης αναμένεται να επιτρέψει σε περισσότερα από 100.000 νοικοκυριά στους Δήμους Αμαρουσίου, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και Γλυφάδας να απολαμβάνουν υπερυψηλές ταχύτητες Internet μέσα από ένα υπερσύγχρονο και αξιόπιστο δίκτυο οπτικών ινών, το οποίο θα φτάνει στην πόρτα των χρηστών.

Επίσης, έχει αναλάβει την υλοποίηση έργου κάλυψης σήματος κινητής τηλεφωνίας για λογαριασμό των μεγάλων τηλεπικοινωνιακών παρόχων της χώρας στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece.

Πρόκειται για τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Μυκόνου, Σαντορίνης, Χανίων, Ακτίου, Κέρκυρας, Καβάλας, Κεφαλονιάς, Κω, Μυτιλήνης, Ρόδου, Σκιάθου, Σάμου και Ζακύνθου.

Πρόσφατα, η εταιρεία ανακοίνωσε και την ανάληψη πιλοτικού έργου κάλυψης σήματος κινητής τηλεφωνίας στη Γραμμή 2 του Μετρό για όλους τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.