Μόνο το καλώδιο του Κοπελούζου χωράει στη σύνδεση Αίγυπτου – Ελλάδας μέσω Κρήτης

25/03/2023, 08:26
Μόνο το καλώδιο του Κοπελούζου χωράει στη σύνδεση Αίγυπτου – Ελλάδας μέσω Κρήτης

Το σύστημα στην Κρήτη έφτασε στα όριά του οπότε μόνο το σχέδιο Κοπελούζου μπορεί να δουλέψει στη διαδρομή Αίγυπτος - Ελλάδα!

Ο όμιλος Κοπελούζου (Δημήτρης και Χρήστος) έχουν κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένοι στο θέμα των διεθνών διασυνδέσεων της χώρας.

Ο ΑΔΜΗΕ με επίσημες δηλώσεις του επικεφαλής του Μανούσου Μανουσάκη, έβαλε τέλος στο σχεδιασμό του Ομίλου Eunice της οικογένειας Καλαβρουζιώτη για τον αγωγό GAP Interconnector, με πρόταση για υποθαλάσσια διασύνδεση της Ελλάδας με την Αίγυπτο, πρόταση που ήταν ανταγωνιστική αυτής με το σχέδιο GREGY του Ομίλου Κοπελούζου.

Ο κ. Μανουσάκης έχει ήδη αναφέρει στη Eunice ότι το σύστημα της Κρήτης δεν μπορεί να υποδεχθεί άλλες διασυνδέσεις και δεν έχει τη δυνατότητα τεχνικά να υποστηρίξει μεγάλες διασυνδέσεις, όπως θα είναι εκείνη της Αιγύπτου.

Όπως λένε και έμπειροι μηχανικοί -στελέχη του ΑΔΜΗΕ, το σύστημα στην Κρήτη έφτασε στα όριά του με τις υποδομές για τη διασύνδεση με την Αττική αλλά και με την Κύπρο.

Εάν φορτωθεί παραπάνω, σε περιπτώσεις έκτακτων συμβάντων υπάρξει μεγάλος κίνδυνος για την ευστάθεια του δικτύου της Κρήτης αλλά και των διασυνδέσεών της, λόγω των περιορισμών των τεχνολογιών συνεχούς ρεύματος.

Οπότε μόνο το σχέδιο Κοπελούζου μπορεί να δουλέψει στη διαδρομή Αίγυπτος – Ελλάδα μέσω Κρήτης.

Άλλωστε αυτό έχει και την επίσημη στήριξη του Προέδρου της Αιγύπτου Αλ Σίσι…