Προς ολοκλήρωση ο διαγωνισμός για το Vouliagmenis Mall στο Ελληνικό

10/05/2023, 18:26
Προς ολοκλήρωση ο διαγωνισμός για το Vouliagmenis Mall στο Ελληνικό

Σύμφωνα με πληροφορίες το σχήμα που θα αναλάβει το πρώτο σκέλος του έργου είναι η κοινοπραξία AVAX– Rizzani de Eccher.

Προς ολοκλήρωση βαίνει ο διαγωνισμός για το Vouliagmenis Mall στο Ελληνικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διαγωνισμός για το μελετητικό σκέλος του mega εμπορικού κέντρου στην πλευρά της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, το Vouliagmenis Mall, έχει ολοκληρωθεί και το σχήμα που θα αναλάβει το πρώτο σκέλος του έργου είναι η κοινοπραξία AVAX– Rizzani de Eccher.

Σύντομα αναμένονται και οι σχετικές ανακοινώσεις.

Σημειώνεται ότι θα ακολουθηθεί το ίδιο μοντέλο όπως και σε άλλα έργα στην επένδυση του Ελληνικού. Δηλαδή σε πρώτη φάση για το mall θα διεξαχθεί διαγωνισμός για την ανάληψη του έργου Early Contractor Involvement, που αφορά τη μελέτη του έργου. Σε δεύτερη φάση θα αποφασισθεί αν ο ίδιος ανάδοχος θα αναλάβει και την κατασκευή του έργου.

Κάτι τέτοιο έγινε ήδη και στον ουρανοξύστη κατοικιών, Riviera Tower, με το σχήμα Intrakat – Bouygues.

Το νέο mall, με το όνομα (μέχρι στιγμής) Vouliagmenis Mall, αποτελεί τμήμα του νέου Commercial Hub στη βόρεια πλευρά της έκτασης, που εκτός του εμπορικού θα περιλαμβάνει εμπορικά καταστήματα (retail park) καθώς και κτίρια γραφείων.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της Lamda, το εμπορικό κέντρο στην πλευρά της Λ. Βουλιαγμένης, αναμένεται να ξεκινήσει να κατασκευάζεται εντός του 2023 ενώ η άδεια αναμένεται το Β’ εξάμηνο.

Τι θα περιλαμβάνει το νέο Vouliagmenis Mall

Το Εμπορικό Κέντρο θα έχει συνολική επιφάνεια δόμησης 129.424,64 m2, εκτείνεται σε τρία ισόγεια επίπεδα και έναν όροφο. Ο πρωτοποριακός υβριδικός σχεδιασμός του συνδυάζει διαφορετικές χρήσεις σε ένα πολυεπίπεδο και πολυλειτουργικό σχήμα, με σύγχρονες υποδομές και υψηλή αισθητική.

Χώροι Εμπορίου και χώροι συνάθροισης κοινού (εστιατόρια, κινηματογράφος κ.α.) συνυπάρχουν αρμονικά στο κτίριο του Εμπορικού Κέντρου που διαρθρώνεται σε διαφορετικά επίπεδα, λόγω της κλίσης του οικοπέδου, ισορροπώντας τους κλειστούς με τους υπαίθριους χώρους.

Ζώνες πρασίνου πλαισιώνουν τους επιμέρους κτιριακούς όγκους, σε όλα τα επίπεδα, προωθώντας τις αρχές της βιοφιλίας στον σχεδιασμό.

Η σχεδιαστική λύση του επικλινούς οικοπέδου που έχει επιλεχθεί εξασφαλίζει τρία ανεμπόδιστα, ισόγεια επίπεδα, με πολλαπλές εισόδους σε κάθε ένα, που επιτρέπουν στους επισκέπτες την άμεση πρόσβαση στους επί μέρους χώρους του Εμπορικού Κέντρου, αλλά και του Commercial Hub συνολικά.

Ανελκυστήρες και κυλιόμενες σκάλες κατανέμονται ομοιόμορφα γύρω από το Εμπορικό Κέντρο, διευκολύνοντας επιπλέον την πρόσβαση σε όλους τους ορόφους και στα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η δημιουργία ηλιακών αιθρίων που διαπερνούν το σώμα του κτιρίου, δημιουργώντας εσωτερικούς πυρήνες φυσικού φωτός, συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου του σχεδιασμού, της μικτής εμπειρίας εσωτερικού/εξωτερικού χώρου.