Lamda Development: 28 εκατομμύρια ευρώ πωλήθηκε η ακριβότερη κατοικία στο Ελληνικό

23/06/2023, 10:16
Lamda Development: 28 εκατομμύρια ευρώ πωλήθηκε η ακριβότερη κατοικία στο Ελληνικό

Το 96% των ιδιοκτησιών του πύργου διατέθηκε σε Έλληνες (το 20% εξ΄αυτών σε Έλληνες του εξωτερικού).

Περίπου 1.000 νέες κατοικίες στο Ελληνικό σε σύγκριση με τον αρχικό σχεδιασμό των 250 θα διαθέσει, κυρίως προς πώληση, η Lamda Development.

Αυτό σημαίνει πως οι κατοικίες που θα παραδοθούν στο τέλος της πρώτης φάσης ανάπλασης του πρώην αεροδρομίου θα φτάσουν τις 1.500, μαζί με τα assets που έχουν ήδη πουληθεί, δηλαδή τα 170 διαμερίσματα του Riviera Tower, τα condos και τα οικόπεδα των 28 βιλών που θα χτίσουν οι ίδιοι οι αγοραστές.

Όπως είπε στο πλαίσιο της χθεσινής γενικής συνέλευσης των μετόχων ο διευθύνων σύμβουλος, Οδυσσέας Αθανασίου, τα πρώτα επιπλέον διαμερίσματα θα χτιστούν σε έναν πύργο 50 μέτρων κοντά στην παραλιακή, τα διαμερίσματα των οποίων θα αρχίσουν να παρουσιάζονται στους υποψήφιους αγοραστές τον επόμενο μήνα.

Μέχρι τέλος του χρόνου θα αρχίσουν να παρουσιάζονται κι επιπλέον οικιστικά projects, κοντά στο ρέμα Τραχώνων και άλλες αναπτύξεις πάνω από την Ποσειδώνος.

Σε αυτά θα προστεθούν τα 50 διαμερίσματα του πύργου τον οποίο αναπτύσσει από κοινού με τη Brooklane η Lamda, όπου τελικά δε θα υπάρχουν χρήσεις γραφείων λόγω της ζήτησης για κατοικίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο CEO, η διακύμανση των τιμών κάθε τύπου κατοικίας είναι μεγάλη, καθώς στον ουρανοξύστη το φθηνότερο διαμέρισμα διατέθηκε προς 10.000 ευρώ το τετραγωνικό και το ακριβότερο ρετιρέ προς 32.000 ευρώ.

Δεδομένου ότι το ρετιρέ έχει επιφάνεια περί τα 900 τ.μ., το ακριβότερο διαμέρισμα του Riviera Tower διατέθηκε προς περίπου 28,5 εκατ. ευρώ.

Στα condos, τις διώροφες και τις τριώροφες κατοικίες οι τιμές ξεκίνησαν από 9.000 και έφτασαν τα 14.000 ευρώ το τ.μ., ενώ κατοικίες όπως αυτές που σχεδιάζονται τώρα στη δυτική πλευρά της ανάπτυξης, προς τον Άλιμο, πωλούνται στα νότια προάστια από 7.000 έως 15.000 ευρώ το τετραγωνικό.

Γεγονός είναι πως η πλειοψηφία των επενδυτών είναι μέχρι στιγμής Έλληνες: για παράδειγμα, το 96% των ιδιοκτησιών του πύργου διατέθηκε σε Έλληνες (το 20% εξ΄αυτών σε Έλληνες του εξωτερικού).