Στρέφουν το βλέμμα σε FBI και Φρουζή

29/05/2018, 12:59
Στρέφουν το βλέμμα σε FBI και Φρουζή

Όλες οι διαρροές του Μαξίμου για την υπόθεση NOVARTIS αποδείχτηκαν μέχρι τώρα αέρας κοπανιστός. Γιαυτό επικρατεί νευρικότητα στην κυβέρνηση, ενώ ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται ενοχλημένος από τους κυβερνητικούς παράγοντες που είχαν αναλάβει εργολαβικά να παρακολουθούν την εξέλιξη της υπόθεσης.

Πριν από κάποιους μήνες οι παράγοντες αυτοί δημιούργησαν ψεύτικες προσδοκίες στο Μαξίμου μιλώντας για στοιχεία που καίνε πολιτικά πρόσωπα. Όπως αποδείχτηκε το καυτό υλικό δεν αφορούσε κανένα πολιτικό πρόσωπο και οι μόνες κατηγορίες που τεκμηριώνονται είναι αυτές που αφορούν σε γιατρούς, κάποιους παγκοσμίως αγνώστους επιχειρηματίες, και βεβαίως στελέχη της NOVARTIS. Γι αυτό οι αρμόδιοι έχουν αρχίσει νέα κόλπα στην εναγώνια προσπάθειά τους να βρουν κάποια στοιχεία που να ενοχοποιούν έστω και ένα από τα πολιτικά πρόσωπα τα οποία διαπόμπεψαν με τις παραπομπές.

Όπως πληροφορούμαι εγκύρως, οι αρμόδιοι έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους σε δύο πηγές. Η πρώτη είναι το FBI που ερευνά το σκάνδαλο στην Αμερική. Γιαυτό πριν από λίγες μέρες πήγαν εκδρομή σε ευρωπαϊκή χώρα τους κουκουλοφόρους μάρτυρες για να δώσουν καταθέσεις στο FBI που έχει τεχνογνωσία σε ζητήματα διερεύνησης σκανδάλων. Η δεύτερη είναι ο Κωνσταντίνος Φρουζής, ο οποίος το τελευταίο διάστημα πιέζεται ανεπισήμως από νταραβερτζήδες της κυβέρνησης να δώσει στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα.

Μέχρι τώρα οι πιέσεις δεν έχουν αποδώσει γιατί προφανώς ο πρώην ισχυρός άνδρας της NOVARTIS δεν έχει στα χέρια του κανέναν λογαριασμό ή κάποιο επίσημο έγγραφο που να τεκμηριώνει δωροδοκία.