MEDIA
#TAGS:
Cosmote TV

COSMOTE HISTORY HD: πρεμιέρα για τη νέα σειρά «Αλέξανδρος & Δημήτριος Υψηλάντης - Οι πρωτεργάτες της Επανάστασης»

05/11/2021, 11:38
COSMOTE HISTORY HD: πρεμιέρα για τη νέα σειρά «Αλέξανδρος & Δημήτριος Υψηλάντης - Οι πρωτεργάτες της Επανάστασης»

Το COSMOTE HISTORY HD υποδέχεται τη νέα συμπαραγωγή της COSMOTE TV «Αλέξανδρος & Δημήτριος Υψηλάντης - Οι πρωτεργάτες της Επανάστασης», μία δραματοποιημένη σειρά ντοκιμαντέρ τεσσάρων επεισοδίων για τη ζωή και το έργο των αδελφών Υψηλάντη. 

Με άξονα τη φυλάκιση του Αλέξανδρου, η σειρά παρουσιάζει την εξέλιξη των Υψηλαντών, οι οποίοι ξεχώρισαν ανάμεσα στις Φαναριώτικες οικογένειες και διαδραμάτισαν εξέχοντα ρόλο στην Επανάσταση του 1821. Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα σήμερα, Παρασκευή 5/11 στις 21.00.

Στις εβδομαδιαίες πρεμιέρες του COSMOTE HISTORY HD, οι τηλεθεατές θα βρουν το νέο επεισόδιο της «Μηχανής του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο, καθώς και τη νέα σειρά «Μικρές μεγάλες ιστορίες», όπου τριανταένα σύγχρονα δημόσια πρόσωπα απαντούν σε τρία, κοινά για όλους ερωτήματα για την ελληνική ιστορία. Επίσης, ιστορίες τόλμης και ανδρείας γύρω από τις αεροπορικές επιχειρήσεις του Βαλκανικού Μετώπου θα αναβιώσουν στο δεύτερο κύκλο επεισοδίων της σειράς «Στα Φτερά του Α' Παγκοσμίου Πολέμου», ενώ οι αποκαλύψεις για τα όπλα που «πρωταγωνίστησαν» στην Επανάσταση του 1821 θα συνεχιστούν στο δεύτερο επεισόδιο της νέας σειράς ντοκιμαντέρ «Τα όπλα του Αγώνα».

Αμέσως μετά την προβολή τους στο COSMOTE HISTORY HD, κάθε νέο επεισόδιο των σειρών θα είναι διαθέσιμο στους δωρεάν, on demand καταλόγους της COSMOTE TV.

«Αλέξανδρος & Δημήτριος Υψηλάντης - Οι πρωτεργάτες της Επανάστασης» - Νέο docudrama

Το τηλεοπτικό ταξίδι μνήμης για τους «πρωτεργάτες της Επανάστασης» ξεκινά με τον Αλέξανδρο Υψηλάντη (Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης) αιχμάλωτο στο φρούριο Μούνκατς στην Ουγγαρία. Στη σκοτεινή ατμόσφαιρα του κελιού του, εικόνες από τη ζωή του επιστρέφουν και το παζλ της ιστορίας, που οδήγησε στην Επανάσταση ανασυντίθεται. Μέσα από τα μάτια του Αλέξανδρου, οι τηλεθεατές του COSMOTE HISTORY HD θα «γνωρίσουν» τον αγαπημένο του παππού και ισόβιο ηγεμόνα της Βλαχίας, που πρώτος οραματίστηκε το σχέδιο του Αγώνα, θα μάθουν για τη γνωριμία του με τον Καποδίστρια και την από κοινού προσπάθεια για εμπλοκή του Τσάρου στο ελληνικό ζήτημα, τη διαγραφή του από τον ρωσικό στρατό, τον αφορισμό και τη σύλληψή του. Συμπρωταγωνιστής σε αυτή την αναδρομή, ο αδερφός του Αλέξανδρου, Δημήτριος (Ερρίκος Μηλιάρης), ο οποίος μετά τη σύλληψη του πρώτου, φτάνει στην Ελλάδα και με σύμμαχο τον Κολοκοτρώνη, αντιμετωπίζει τον αρνητισμό και την αμφισβήτηση των Πελοποννήσιων προκρίτων.

Η σειρά ντοκιμαντέρ «Αλέξανδρος & Δημήτριος Υψηλάντης - Οι πρωτεργάτες της Επανάστασης» αποτελεί την πρώτη συμπαραγωγή της COSMOTE TV με το Mega και βασίζεται στην έρευνα του Ιάκωβου Μιχαηλίδη, αναπληρωτή καθηγητή Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.