ΕΡΤ: Η Αμάντα Γεωργιάδη θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη Eurovision του 2022

15/12/2021, 19:25
ΕΡΤ: Η Αμάντα Γεωργιάδη θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη Eurovision του 2022

Η 24χρονη Αμάντα Γεωργιάδη θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2022 στο Τορίνο της Ιταλίας.

Η επιλογή έγινε από επταμελή Επιτροπή Αξιολόγησης της ΕΡΤ, η οποία -ως γνωστόν- αφού άκουσε τα 40 τραγούδα που κατατέθηκαν στην ΕΡΤ από 26 καλλιτέχνες και δύο γκρουπ, κατέληξε στις πέντε καλύτερες υποψηφιότητες, με ερμηνευτές τους Amanda Georgiadi, Good Job Nicky, Joanna Drigo, Ilias Kozas και Lou is.

Τις προηγούμενες ημέρες, ύστερα από πρόσκληση της ΕΡΤ, η Επιτροπή υποδέχτηκε στο Ραδιομέγαρο, σε χωριστές συναντήσεις, τους πέντε ερμηνευτές και τις ομάδες τους, οι οποίοι παρουσίασαν τα κόνσεπτ των προτάσεών τους (σκηνική παρουσία, βίντεο κ.λπ.) και κατέληξε στην απόφαση την ΕΡΤ να εκπροσωπήσει στον φετινό διαγωνισμό η Αμάντα Γεωργιάδη. Η Αμάντα είναι Ελληνίδα της ομογένειας με αξιοσημείωτη πορεία, ήδη, στη μουσική και στην τηλεόραση, με πολλές διακρίσεις κυρίως στις σκανδιναβικές χώρες, ενώ έχει συνθέσει η ίδια το τραγούδι που θα διαγωνισθεί για την Ελλάδα.