Προσφυγή κατά του OPEN;

12/03/2022, 14:02
Προσφυγή κατά του OPEN;

Προσφυγή στο ΕΣΡ σχεδιάζουν τηλεοπτικοί σταθμοί κατά του OPEN με το επιχείρημα πως παραβιάζει τους όρους χορήγησης της άδειάς του.

Η μετάδοση μόνο ενημερωτικών εκπομπών από τον τηλεοπτικό σταθμό για τον πόλεμο στην Ουκρανία, χωρίς να υφίσταται κάποιος συγκεκριμένος έκτακτος λόγος, θεωρείται από ορισμένους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών πως υπάρχει ζήτημα με τους όρους χορήγησης της άδειάς του.

Υπάρχει φυσικά και ο αντίλογος σε αυτό το επιχείρημα, με το αντεπιχείρημα της υποχρέωσης των σταθμών για τη μετάδοση ενημερωτικού προγράμματος ειδικά σε έναν πόλεμο που έχει συνέπειες και για την Ελλάδα.

Τι απαντούν από το κανάλι

«Η έκτακτη συνθήκη στην επικαιρότητα αποτελεί από μόνη της επιχείρημα γιατί το OPEN αναπτύσσει τέτοιο περιεχόμενο αυτές τις μέρες», απαντούν από τον τηλεοπτικό σταθμό στο ενδεχόμενο προσφυγής κατά του καναλιού στο ΕΣΡ, επειδή μεταδίδει μόνο ενημερωτικό πρόγραμμα, με το επιχείρημα της παραβίασης του όρου της άδειάς του.

«Το OPEN», συνεχίζουν, «ανταποκρίνεται, εντός πλαισίου, σε μία τόσο σημαντική συγκυρία για την Ευρώπη και τον πλανήτη. Ως πανελλαδικής εμβέλειας σταθμός οφείλει να ενημερώνει τους πολίτες. Επίσης, αποκτά όλο αυτό ιδιαίτερη σημασία λόγω των Ελλήνων ομογενών που υπάρχουν εκεί».