Ολυμπιακοί Αγώνες: Σε EBU και Warner Bros Discovery τα δικαιώματα κάλυψης μέχρι το 2032

19/01/2023, 15:43
Ολυμπιακοί Αγώνες: Σε EBU και Warner Bros Discovery τα δικαιώματα κάλυψης μέχρι το 2032

Στο «πακέτο» περιλαμβάνονται τα δικαιώματα όχι μόνον για τους χειμερινούς και θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά και τους Αγώνες Νέων οι οποίοι θα διεξαχθούν την ίδια περίοδο.

Η ευρωπαϊκή ένωση δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών, η EBU και ο αμερικανικός μιντιακός κολοσσός Warner Bros Discovery «κλείδωσαν» τα δικαιώματα τηλεοπτικής κάλυψης των Ολυμπιακών Αγώνων για τις επόμενες διοργανώσεις και μέχρι το 2032.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή γνωστοποίησε ότι ενέκρινε την κοινή προσφορά από την EBU και την Warner Bros.Discovery και δίνει τα δικαιώματα για την κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων αρχής γενομένης από τους 25ους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν στο Μιλάνο και την Κορτίνα ντ’ Αμπέτσο το 2026. Η συμφωνία έχει ισχύ έως τους 35ους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας το 2032.

Στο «πακέτο» περιλαμβάνονται τα δικαιώματα όχι μόνον για τους χειμερινούς και θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά και τους Αγώνες Νέων οι οποίοι θα διεξαχθούν σε αυτή την περίοδο.

Η EBU, μέλη της οποίας μεταξύ άλλων είναι το BBC, η ITV, η ZDF και το ARD, η RAI, η France Televisions, η TVE και η ΕΡΤ, έχει τα δικαιώματα ελεύθερης μετάδοσης στην γραμμική τηλεόρασης και στις ψηφιακές πλατφόρμες.

Κάθε μέλος της EBU θα μεταδώσει περισσότερες από 200 ώρες των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων και τουλάχιστον 100 ώρες των χειμερινών Αγώνων, με πρόσθετο περιεχόμενο από τις δημόσιες ραδιοφωνίες, το διαδίκτυο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε πλατφόρμες διαρκούς ροής.

Η Warner Bros Discovery θα έχει όλα τα δικαιώματα συνδρομητικής τηλεόρασης και ροής για τους Αγώνες, με το περιεχόμενο να μεταδίδεται στις αθλητικές και ψυχαγωγικές υπηρεσίες στρίμινγκ του Discovery+ και στα πανευρωπαϊκής εμβέλειας κανάλια του Eurosport.

«Αυτή η συμφωνία αλλάζει τα δεδομένα για τα ΜΜΕ και αποδεικνύει τη διαρκή ισχύ και αλληλεγγύη της Ένωσης μας», δήλωσε η Ντελφιν Ερνό Κοντσί, πρόεδρος της EBU και διευθύνουσα σύμβουλος του γαλλικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού France Televisions, σημειώνοντας ότι οι τα μέλη της EBU έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν πάνω από ένα δισ. τηλεθεατές μέσα από τα γραμμικά κανάλια και τις πλατφόρμες ροής τους. Επισήμανε δε ότι η συνεργασία με τη ΔΟΕ και την Warner Bros. Discovery θα διασφαλίσει την παρακολούθηση των Αγώνων «στο ευρύτερο δυνατό κοινό σε όλη την Ευρώπη».

Η συγκεκριμένη σύμβαση επεκτείνει τη συμφωνία δικαιωμάτων της WBD για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και «επιβεβαιώνει τη θέση της εταιρείας ως σημείου αναφοράς για τους Αγώνες στην Ευρώπη», είπε ο Άντριου Γεωργίου, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Warner Bros. Discovery Sports Europe.

Προς επίρρωση των παραπάνω, παρουσιάστηκαν στοιχεία της WBD σύμφωνα με τα οποία 372 εκατ. άνθρωποι στην Ευρώπη ασχολήθηκαν με το περιεχόμενο του μιντιακού κολοσσού που αφορούσε στους Αγώνες του Τόκιο το 2020, από τούς οποίους οι 175 εκατ. είχαν πρόσβαση μέσα από τις πλατφόρμες της Warner Bros Discovery. Οι Χειμερινοί Αγώνες του 2022, στο Πεκίνο είχαν συνολικά 156 εκατ. τηλεθεατές στην Ευρώπη, αριθμός που αποτελεί νέο ρεκόρ για τον θεσμό.