Ισχυρό και αξιόπιστο μέσο ενημέρωσης οι εφημερίδες

07/03/2023, 20:27
Ισχυρό και αξιόπιστο μέσο ενημέρωσης οι εφημερίδες

Τι δείχνει η νέα έρευνα της Focus Bari με τίτλο «Δεδομένα και Τάσεις στον Ελληνικό Τύπο»

Οι Έλληνες σήμερα έχουν μια πλειάδα ΜΜΕ, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν για την καθημερινή τους ενημέρωση: μέσα στα τελευταία 20 χρόνια, τα παραδοσιακά Μέσα έχουν δώσει την θέση τους στο internet που σήμερα φαίνεται ότι έχει την πρωτοκαθεδρία στην καθημερινότητα των Ελλήνων. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, πού βρίσκονται σήμερα οι εφημερίδες ως πηγή ενημέρωσης;

Η νέα έρευνα της Focus Bari με τίτλο «Δεδομένα και Τάσεις στον Ελληνικό Τύπο» την οποία παρουσίασε η Ξένια Κούρτογλου στο Συνέδριο Εκδοτών Εφημερίδων δείχνει:

  • Η θεαματική άνοδος του internet περιλαμβάνει και την παράλληλη άνοδο των sites των παραδοσιακών τίτλωνεφημερίδων.
  • Τα «NewsBrands» –οι παραδοσιακοί τίτλοι εφημερίδων– είτε στην έντυπη, είτε στην ηλεκτρονική μορφή τους­– αποτελούν την κύρια πηγή ενημέρωσηςγια το σύνολο του κοινού.
  • Οι εφημερίδες συνεχίζουν να θεωρούνται ένα αξιόπιστο μέσο ενημέρωσης που χαρακτηρίζεται από σοβαρότητα και επαγγελματισμό.
  • Σε σύγκριση με τα αμιγώς ηλεκτρονικά ενημερωτικά sites, τα «NewsBrands» υπερέχουν σε ευθύνη του περιεχομένου τους, ενυπόγραφη αρθρογραφία και πρωτογενές ρεπορτάζ.
  • Οι εφημερίδες διατηρούν τη διαφημιστική τους ισχύ, με μια μεγάλη μερίδα των Ελλήνων να δηλώνει ότι έχει επηρεαστεί θετικά για κάποιο προϊόν που είδαν να διαφημίζεται σε εφημερίδα.