Περικοπές προσωπικού στις εφημερίδες Die Welt και Bild

24/03/2023, 18:09
Περικοπές προσωπικού στις εφημερίδες Die Welt και Bild

Προειδοποιήσεις για την αντικατάσταση των δημοσιογράφων από συστήματα τεχνητής νοημοσύνης

Σημαντικές περικοπές προσωπικού στις εφημερίδες του, Die Welt και Bild έχει αποφασίσει ο μεγαλύτερος εκδοτικός οίκος της Γερμανίας, Axel Springer, σύμφωνα με επιστολή του διευθύνοντα συμβούλου Ματίας Ντέπφνερ, ο οποίος προειδοποιεί ταυτόχρονα για την αντικατάσταση των δημοσιογράφων από συστήματα τεχνητής νοημοσύνης.

Όπως επισημαίνει ο κ. Ντέπφνερ σε επιστολή του προς τους εργαζόμενους, ο εκδοτικός οίκος «θα αναπτυχθεί και ταυτόχρονα θα μειώσει τις θέσεις εργασίας» του, με «σημαντικές περικοπές στους τομείς παραγωγής, διόρθωσης και διοίκησης» των δύο εφημερίδων.

Το σχέδιο της διεύθυνσης προβλέπει και κίνητρα εθελουσίας εξόδου, με στόχο, όπως διευκρινίζει ο ΜατίαςΝτέπφνερ, να αποφευχθούν οι απολύσεις.

Τα αποτελέσματα του Ομίλου πρέπει να βελτιωθούν κατά περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ εντός των προσεχών τριών ετών και αυτό έχει σχεδιαστεί να γίνει μέσω αύξησης του κύκλου εργασιών, αλλά και μείωσης του κόστους, πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος του Axel Springer.

Οι Welt και Bild «πρέπει να αναπτύξουν τις καλοπληρωμένες και βιώσιμες ηλεκτρονικές συνδρομές τους», τονίζει, επισημαίνοντας ότι «τα δημοσιογραφικά στάνταρντ θα παραμείνουν υψηλά και θα γίνουν ακόμη υψηλότερα».