Φεύγει από τον Alpha ο όμιλος Βαρδινογιάννη

29/05/2023, 20:00
Φεύγει από τον Alpha ο όμιλος Βαρδινογιάννη

Αν η Motor Oil πουλήσει και το υπόλοιπο 50% συγκεντρώνοντας συνολικό τίμημα τουλάχιστον 95 εκατ. ευρώ, ο όμιλος Βαρδινογιάννη θα έχει αποκομίσει μεγάλο κέρδος

Ενώ το θέμα αλλαγής ιδιοκτησίας του Open παραμένει ανοιχτό – παρά τις διαβεβαιώσεις του Ιβάν Σαββίδη ότι δεν προτίθεται να πουλήσει, επιθετικά κινείται ο όμιλος United, που ελέγχεται από τον Σέρβο επιχειρηματία Ντράγκαν Τσόλακ και ανήκει στο ευρύτερο σχήμα του επενδυτικού γκρουπ BCP, του οποίου ηγείται ο Νίκος Σταθόπουλος.

Μετά την εξαγορά των Forthnet/NOVA και Wind και τη δημιουργία της νέας Nova, ο όμιλος United/BCP που κατέχει ηγετική θέση στον τομέα των ηλεκτρονικών media στην νοτιοανατολική και κεντρική Ευρώπη, επιδιώκει να αποκτήσει ισχυρή παρουσία και στην ελληνική αγορά ραδιοτηλεοπτικών υπηρεσιών ψυχαγωγίας και ενημέρωσης.

Έχοντας εξαγοράσει ήδη το 50% του Alpha TV από την Motor Oil, επιδιώκει τώρα να αποκτήσει και το υπόλοιπο 50%, ώστε να καταστεί αποκλειστικός μέτοχος και να προχωρήσει σε περαιτέρω ανάπτυξη-επέκταση, χωρίς τις δεσμεύσεις που του δημιουργεί η “συγκατοίκηση” με τον όμιλο Βαρδινογιάννη.

Η “δύναμη πυρός” του ενισχύεται με τη συμμετοχή στο επενδυτικό σχήμα του Βούλγαρος πολυεκατομμυριούχου Σπας Ρούσεφ, ο οποίος έχει αγοράσει το εξοχικό-«παλάτι» του πρώην βασιλιά Κωνσταντίνου στο Πόρτο Χέλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του πολιτικού (και όχι του επιχειρηματικού) ρεπορτάζ, οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα με την επίτευξη συμφωνίας, που θα περιλαμβάνει τίμημα της τάξεως των 55 εκατ. ευρώ.

Επισημαίνεται ότι για την εξαγορά του πρώτου 50% η United/BCP κατέβαλε 41,5 εκατ. ευρώ.

Αν η Motor Oil πουλήσει και το υπόλοιπο 50% συγκεντρώνοντας συνολικό τίμημα τουλάχιστον 95 εκατ. ευρώ, ο όμιλος Βαρδινογιάννη θα έχει αποκομίσει μεγάλο κέρδος από το παλιό deal του με τον εκλιπόντα Δημ. Κοντομηνά.