Προμήθεια ειδικού εξοπλισμού ύψους €9,3 εκατ.

10/03/2021, 09:39
Προμήθεια ειδικού εξοπλισμού ύψους €9,3 εκατ.

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής η Διακήρυξη υπ'αριθ. 02/2021 για την προμήθεια ιματισμού και εξοπλισμού των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, συνολικού προϋπολογισμού 9,3 εκατ. ευρώ.

Με αυτόν τον τρόπο υλοποιείται μια πάγια δέσμευση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, αναφορικά με την ουσιώδη μέριμνα των στελεχών του Λιμενικού για διαρκή αναβάθμιση των επιχειρησιακών τους δυνατοτήτων και της ατομικής προστασίας κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

«Μετά από πολλά χρόνια, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προμηθεύει τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακή με επιχειρησιακό ιματισμό και ειδικό εξοπλισμό ύψους 9,3 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ποσό πρωτοφανές στην ιστορία του Σώματος. Είναι έμπρακτη απόδειξη του ενδιαφέροντος και αναγνώριση του πολύτιμου έργου του Λιμενικού Σώματος στην ελληνική κοινωνία.

Η προμήθεια αυτή ακολουθεί μια σειρά έργων και προμηθειών που είτε έχουν ολοκληρωθεί είτε έχουν δρομολογηθεί και αποσκοπούν στην ενίσχυση της ασφάλειας του προσωπικού του Σώματος. Με γνώμονα την πραγματική βελτίωση και αναβάθμιση των συνθήκων υπό τις οποίες δραστηριοποιούνται τα στελέχη του Λ.Σ., οι προσπάθειες για τον εκσυγχρονισμό κάθε είδους και μέσων που μπορεί να συμβάλει στην επίτευξη του συγκεκριμένου σκοπού, θα προχωρήσει χωρίς καθυστέρηση» ανέφερε ο κ. Πλακιωτάκης για την εν λόγω προμήθεια.

Τι προβλέπει η προμήθεια

Ειδικότερα, ο διαγωνισμός περιλαμβάνει την προμήθεια:

α) επιχειρησιακού ιματισμού καθώς και εξειδικευμένου καταδυτικού εξοπλισμού και υλικών έρευνας και διάσωσης για τα στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, συνολικού προϋπολογισμού 1.207.390,00 ευρώ.

β) πλήρους επιχειρησιακού ιματισμού και εξειδικευμένου εξοπλισμού για το σύνολο των στελεχών των Κλιμακίων Ειδικών Αποστολών σε όλη τη χώρα, καθώς και της Ειδικής Ομάδας Επιχειρήσεων Πειραιά (ΕΟΕΠ), συνολικού προϋπολογισμού 2.052.070,00 ευρώ.

γ) επιχειρησιακού ιματισμού και εξειδικευμένου εξοπλισμού για τα στελέχη της Υπηρεσίας Συνδέσμων - Διασωστών, συνολικού προϋπολογισμού 312.110,00 ευρω.

δ) επιχειρησιακού ιματισμού για όλα τα πληρώματα πλοίων/σκαφών και για το σύνολο των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., συνολικού προϋπολογισμού 2.458.570,00 ευρώ.

ε) σύγχρονων αλεξίσφαιρων γιλέκων μετά παρελκομένων για τα πληρώματα των σκαφών και τα στελέχη που περιπολούν και επιχειρούν στις περιοχές ευθύνης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., συνολικού προϋπολογισμού 3.285.000,00 ευρώ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ανωτέρω προμήθεια συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 75% από το Εθνικό Πρόγραμμα του Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατά 25% από εθνικούς πόρους και αποτελεί μέρος του «Ειδικού Ολοκληρωμένου Εξοπλιστικού Προγράμματος αναβάθμισης του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ 2020-2022».