Σιγκαπούρη: Στην κορυφή της κρουαζιέρας λόγω πανδημίας

07/04/2021, 13:55
Σιγκαπούρη: Στην κορυφή της κρουαζιέρας λόγω πανδημίας

Το ένα τρίτο των κρουαζιέρων παγκοσμίως γίνεται στη Σιγκαπούρη, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο τουριστικός  οργανισμός της χώρας χάρη στη θεαματική επιτυχία των «κρουαζιέρων χωρίς προορισμό» σε μια περίοδο κρίσης για τον παγκόσμιο κλάδο. Σε πολλά μέρη του κόσμου δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει οι κρουαζιέρες μετά το πλήγμα που δέχθηκαν από την πανδημία, με κάποιες από τις πρώτες μεγάλες εστίες να εντοπίζονται σε κρουαζιερόπλοια.

Η πόλη-κράτος ξεκίνησε τα λεγόμενα «κυκλικά ταξίδια» σε πολυτελή κρουαζιερόπλοια τον Νοέμβριο, τα οποία δεν έχουν κάποιο προορισμό, δεν σταματούν δηλαδή σε άλλα λιμάνια και διαρκούν λίγες μόνο ημέρες.

Οι κρουαζιέρες της Σιγκαπούρης είναι διαθέσιμες μόνο για τους 5,7 εκατ. κατοίκους της, που δεν μπορούν να βγουν έξω από τη χώρα για λόγους αναψυχής και έχουν αρκεστεί αντ’ αυτού σε δραστηριότητες όπως διακοπές στο σπίτι ακόμα και κάμπινγκ σε εσωτερικούς χώρους.

Οι κρουαζιέρες είχαν περίπου 120.000 επιβάτες, σύμφωνα με το Συμβούλιο Τουρισμού της Σιγκαπούρης (STB), και έγιναν με μικρότερη δυναμικότητα καθώς και με την τήρηση αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Από τον Ιούνιο αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι κάποιες κρουαζιέρες από την Καραϊβική, ενώ τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών διατηρούν τους αυστηρούς περιορισμούς σε ό,τι αφορά την επανέναρξη κρουαζιέρων από τις ΗΠΑ.

Η Royal Caribbean ανακοίνωσε αυτό το μήνα ότι παρατείνει έως τον Οκτώβριο τη σεζόν στη Σιγκαπούρη για το πλοίο της ‘Quantum of the Seas’ λόγω «πολύ μεγάλης ζήτησης».

Η Genting Cruise Lines και η Royal Caribbean ξεκίνησαν τις πιλοτικές τους κρουαζιέρες στα τέλη του περασμένου έτους.

Ο διευθύνων σύμβουλος του STB Κιθ Ταν δήλωσε ότι η Σιγκαπούρη δεν αναμένει να διατηρήσει για πολύ την ηγετική θέση στις κρουαζιέρες.

«Τους επόμενους μήνες, σίγουρα πιστεύω ότι θα υπάρξει συνέχιση των δραστηριοτήτων κρουαζιέρας στην Καραϊβική καθώς και στη Μεσόγειο», δήλωσε ο Ταν.

Η τουριστική βιομηχανία της Σιγκαπούρης έχει πληγεί σοβαρά από την πανδημία, με τον αριθμό των επισκεπτών να καταγράφει βουτιά σχεδόν 86% στα 2,7 εκατ. πέρυσι.