Γιάννης Πλακιωτάκης: Έργα 5 εκατ. ευρώ για το λιμάνι της Χερσονήσου

24/09/2021, 20:51
Γιάννης Πλακιωτάκης: Έργα 5 εκατ. ευρώ για το λιμάνι της Χερσονήσου

Το πλάνο του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του λιμένα Χερσονήσου προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ με πόρους διασφαλισμένους από το Ταμείο Ανάκαμψης, παρουσίασε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης στην διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Χερσονήσου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των τοπικών φορέων.

Όπως επεσήμανε ο κ. Πλακιωτάκης το πλάνο προβλέπει μια ολοκληρωμένη παρέμβαση στον λιμένα Χερσονήσου, μιας περιοχής που θεωρείται από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, το οποίο προβλέπει παρεμβάσεις σε υποδομές που θα το καθιστούν όχι μόνο λειτουργικό, αλλά θα αναδεικνύουν σημαντικά τμήματα του, όπως ο Ρωμαϊκός Μόλος.

Οι παρεμβάσεις αυτές, πρόσθεσε, όχι μόνο ενισχύουν τις ήδη υπάρχουσες δραστηριότητες, αλλά δημιουργούν και νέες αυξάνοντας σημαντικά τις θέσεις απασχόλησης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης, ο βουλευτής Ηρακλείου ΝΔ Μάξιμος Σενετάκης, ο δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος, οι αντιδήμαρχοι, Δημήτρης Μπάτσης, Κώστας Αναστασάκης, Μανώλης Καλαϊτζάκης, Γιώργος Μπαγουράκης, Κώστας Ζαχαριουδάκης, και Μανώλης Ανυφαντάκηςο Πρόεδρος Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χερσονήσου Κώστας Παρλαμάς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Χειρακάκης, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Εξάλλου, ο κ. Πλακιωτάκης σήμερα το απόγευμα στην διάρκεια προγραμματισμένης σύσκεψης στο Επιμελητήριο Αγίου Νικολάου θα ανακοινώσει έργα ύψους έξι εκατομμυρίων ευρώ για το λιμάνι της περιοχής, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο.